Anasayfa » » Avakado Salatası Tarifi

Avakado Salatası Tarifi

Yazan Seagull on 12 Ekim 2014 Pazar | Pazar, Ekim 12, 2014




Evdeki avakadonun yeterince yumuşamadığını bilmeme rağmen aklımda duracağına tabağımda ve daha sonra da midemde dursun diyerek avakado salatası yaptım bugün.Aslında menüde balık ve marul salatası vardı hazırlanmış ama Martı'nın Mutfağı'nda her an herşey olması mümkün.Avakado sayısız yararlarıyla bilinmekle beraber mutfakta tüketimi hala yaygın değil.Bu yararlı meyvenin tariflerimizde yaygınlaşması sanırım zaman alacak.Bu arada aklınızda olsun içinden çıkan çekirdeği isterseniz çimlendirebilir ve evinizde avakodo yetiştirebilirsiniz.Bir iki ay içinde saksınızda güzel yapraklar görebiliyorsunuz.Meyve alınıp alınamayacağını merak ediyorsanız;şimdilik onu ben de bilmiyorum.Benim salatamda kullandığım avakado olması gerekenden sertti.Yapıp tabağa alınca tadına baktım çok sert geldi.Hiç sofraya taşımasam mı diye düşünürken blendırsan geçirmeyi denemek aklıma geldi.Sonuç?Harika oldu efendim. :)

MALZEMELER:
1 adet olgun avakado
2-3 diş sarmısak
çok az zeytinyağ
tuz,pul biber

YAPILIŞI:
Ortasınından bıçakla bölerek ikiye ayırdığımız avakodonun çekirdeğini çıkarıp,kabuklarını soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayıp;ardından dövülmüş sarmısak,zeytinyağ,tuz ve pulbiber karışımıyla hazırladığımız sosu avakodoların üzerine gezdirip,taze nane ve sevdiğimiz yeşilliklerle süsleyip servis ediyoruz.Fotoğraflarda salatamın bu hali var.Ne var ki yukarda da söz ettiğim gibi benim avakadom çok sert olduğu için ben blendırdan geçirerek tüketmeyi daha uygun buldum.Afiyet olsun. :)


0 yorum:

Yorum Gönder