Anasayfa »
BALIKLAR-DENİZ ÜRÜNLERİ
» Izgara Çipura Tarifi
Izgara Çipura Tarifi
Yazan Seagull on 12 Ekim 2014 Pazar | Pazar, Ekim 12, 2014
Hergün olsa bıkmadan yerim dediğim balık,yaz,kış,ilkbahar,sonbahar....her mevsimin favori yiyeceği benim için..sevmediğim balık yok ama çok sevdiklerim var içlerinde.Çipura da bunlardan biri.Ankara'da yaşıyorum ya,annem benim balık yiyemediğimi sanıyor olmalı ki;İzmir'e geldiğimde gün aşırı balık yedirmeye uğraşıyor bana.Sözün kısası bugün çipura yaptık efendim.Misler gibi.
MALZEMELER:
2 adet çipura
çok az zeytin yağ
tuz
YAPILIŞI:
Temizlenmiş balıklarımızı güzelce yıkadıktan sonra tuzlayıp,hafifçe yağladıktan sonra;ısıtılmış ızgaraya yerleştirip her iki tarafını da pişirip arzumuza göre garnitür eşliğinde sunuyoruz efendim.Balıkların her iki yüzünde de bıçakla atacağımız bir kaç çizik balığınızın daha güzel pişmesini sağlar,aklınızda bulunsun.

Yazar Hakkinda: Dilek KALAYCI
Yemek tarifi yazmak hayatta aklıma gelecek en son şey bile değilken,beni bile şaşırtan bir ilgi ve şevkle önce blog sonra da web sayfamla daldım bu ortama.Keyif alıyorum yazarken,öğreniyorum ve mutfağı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok seviyorum.Yeni lezzetlerle tanışmak,klasik tariflerden esinlenip yeni tatlar yaratmak ve en güzeli de bunları sizlerle paylaşmak..İnsanın keyif aldığı şeylerle uğraşıyor olmasının tadını aldığım bu yerde,daha çok öğrenmek ve daha çok paylaşmak arzusundayım.Kolay mutlu olan,ağlarken bile gülümsemeyi beceren bir martı,heyecanla ve çocukça biraz da mutfakta kanat çırpıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder