Anasayfa » » Izgara Çipura Tarifi

Izgara Çipura Tarifi

Yazan Seagull on 12 Ekim 2014 Pazar | Pazar, Ekim 12, 2014





Hergün olsa bıkmadan yerim dediğim balık,yaz,kış,ilkbahar,sonbahar....her mevsimin favori yiyeceği benim için..sevmediğim balık yok ama çok sevdiklerim var içlerinde.Çipura da bunlardan biri.Ankara'da yaşıyorum ya,annem benim balık yiyemediğimi sanıyor olmalı ki;İzmir'e geldiğimde gün aşırı balık yedirmeye uğraşıyor bana.Sözün kısası bugün çipura yaptık efendim.Misler gibi.


MALZEMELER:
2 adet çipura
çok az zeytin yağ
tuz




YAPILIŞI:
Temizlenmiş balıklarımızı güzelce yıkadıktan sonra tuzlayıp,hafifçe yağladıktan sonra;ısıtılmış ızgaraya yerleştirip her iki tarafını da pişirip arzumuza göre garnitür eşliğinde sunuyoruz efendim.Balıkların her iki yüzünde de bıçakla atacağımız bir kaç çizik balığınızın daha güzel pişmesini sağlar,aklınızda bulunsun.

0 yorum:

Yorum Gönder