Anasayfa » , » BÖBREK IZGARA TARİFİ

BÖBREK IZGARA TARİFİ

Yazan Seagull on 9 Ağustos 2014 Cumartesi | Cumartesi, Ağustos 09, 2014




Yüksek oranda D ve B12 vitaminlerini en lezzetli biçimde nasıl alabileceğinizi merak ediyorsanız,"sakatat çeşitlerini yemeyi ihmal etmemelisiniz" derim.Tabi kolesterolünüz tehlike sinyalleri vermiyorsa ve kalp yahut tansiyon hastası değilseniz.Ayrıca kansızlık sorunu olanlara da sakatatlı menüler illa ki önerimdir efendim.Tarifleri yazarken,bazen daha önce bilmediğim bilgilere ulaşıyorum,bunları ilk fırsatta burada paylaşmak istiyorum,yaptığım işi daha da zevkli hale getiriyor.Ve bazen kendimi kaptırıp,yazacağım tarifi unuttuğum da oluyor.
Böbrek soteyi çok severim.Ama bugün ızgara tarifi vereceğim.İlk fırsatta da sote yaparız.Sakatat çeşitlerinin tamamında kuzuyu tercih ediyorum.Daha kolay pişiyor ve kesinlikle daha lezzetli.

MALZEMELER:

8-10 adet kuzu böbreği
garnitür amaçlı soğan,domates ve sivri biber



YAPILIŞI:
Böbreklerin zarlarını çıkarın,etrafını saran yağ tabakasını da alın.Ve bunları kuşbaşı doğrayın.Zarları soyulmuş böbrekleri ortadan ikiye bölüp güzelce yıkayın.


Suyu süzelen böbrekleri,kurulayıp tuz ve kekikle ovun ve kuşbaşı doğranmış yağları teflon bir tava veya ızgarada hafifçe erimeye başlayıncaya kadar soteleyin.Ardından böbrekleri yerleştirip,suyunu salınca ocağın altını kısıp,kapağını da kapayın.Önlü arkalı pişirip bir tabağa alın.Zevkinize göre,doğradığınız soğan,biber ve domatesi de böbreklerin yağında çok az pişirirek birlikte servis yapın.Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder