Anasayfa » , » Mantarlı Tavuk Tarifi

Mantarlı Tavuk Tarifi

Yazan Seagull on 10 Ekim 2014 Cuma | Cuma, Ekim 10, 2014




Bolce etli yemeğin menülerimizde yer aldığı bayram sofralarının ardından,beyaz etli,sebzeli tarifler benim mutfağımda revaçta bugünlerde.Annemin kahvaltıda közlemek için aldığı mantarlardan artanları tavuk buduyla soteleyerek lezzetli mi lezzetli bir yemek yapınca burdan paylaşmadan edemedim.


MALZEMELER:
500 gr kemiksiz tavuk budu
250 gr kadar mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
1 adet domates
2-3 adet sivri biber
1-2 diş sarmısak
tuz,karabiber,pulbiber ve kekik


YAPILIŞI:
Kemiksiz tavuk budunu kuşbaşı doğruyoruz.Yıkanmış mantarları da öyle.Soğanı,domatesi ve biberi de minik minik doğradıktan sonra hazırlıklarımız tamam deyip pişirme işlemine başlıyoruz.Öncelikle yağ koyduğumuz tencerede kuşbaşı doğradığımız tavuk but etlerini saldıkları suyu çekene kadar pişiriyor ve suyunu çeken etlere soğanı ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.Soğanlar yumuşadığında mantarları da tencereye dahil edip saldıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz.Bu arada tuz,karabiber ve pul biberi de serpiyoruz tabi.Pişen mantarlı tavuğumuza en son doğranmış domates,biber ve sarmısağımızı da ilave edip tencerenin kapağını kapıyor,ocak alevini kısığa alıyoruz.Kontrollü olarak pişirme işlemine devam ediyor indireceğimize yakın kekiğini ekliyoruz.Hafif,sağlıklı,besleyici bir yemekle soframıza renk katıyoruz.Afiyet olsun. :)


0 yorum:

Yorum Gönder