MALZEMELER:
500 gr kemiksiz tavuk budu
250 gr kadar mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
1 adet domates
2-3 adet sivri biber
1-2 diş sarmısak
tuz,karabiber,pulbiber ve kekik
YAPILIŞI:
Kemiksiz tavuk budunu kuşbaşı doğruyoruz.Yıkanmış mantarları da öyle.Soğanı,domatesi ve biberi de minik minik doğradıktan sonra hazırlıklarımız tamam deyip pişirme işlemine başlıyoruz.Öncelikle yağ koyduğumuz tencerede kuşbaşı doğradığımız tavuk but etlerini saldıkları suyu çekene kadar pişiriyor ve suyunu çeken etlere soğanı ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.Soğanlar yumuşadığında mantarları da tencereye dahil edip saldıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz.Bu arada tuz,karabiber ve pul biberi de serpiyoruz tabi.Pişen mantarlı tavuğumuza en son doğranmış domates,biber ve sarmısağımızı da ilave edip tencerenin kapağını kapıyor,ocak alevini kısığa alıyoruz.Kontrollü olarak pişirme işlemine devam ediyor indireceğimize yakın kekiğini ekliyoruz.Hafif,sağlıklı,besleyici bir yemekle soframıza renk katıyoruz.Afiyet olsun. :)
0 yorum:
Yorum Gönder