Eylülün gelmesiyle birlikte sonbaharın kendini hissettirdiği şu günlerde mevsim geçişi sadece sararan yapraklar,serinleyen havalar değil aynı zamanda marketlerin manav reyonları ve pazarlarda da kendini hissettiriyor.Artık kış sebzeleri ve mandalina da göz kırpıyor tezgahlarda.Bu işveli bakışlara dayanamayarak ilk kış yemeğimi yaptım bugün:Kereviz. İnsan vücuduna yararları saymakla bitmez dedirten cinsten olan kereviz gerek etli yemeği,gerekse salata ve portakallı versiyonuyla kış boyunca vazgeçemediklerimden.Kışa merhaba dediğimiz günlerde ilk yemeğimizin malzemeleriyle başlıyorum tarifime.Kolay gelsin.
MALZEMELER:
2 adet kereviz
300 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz,karabiber
Terbiyesi İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon
YAPILIŞI:
Kerevizleri ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra yumru kısımlarının kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.Soğanı ince doğrayıp,havucu küp şeklinde dilimleyin.Etinizi yağda saldığı suyunu çekince soğan ve havuçla kavurun.Dana eti kullanıyorsanız 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin.Ardından kerevizleri ekleyip,kısık ateşte dibini tutmayacak biçimde aralıklarla karıştırarak soteleyin.Tuzunu ve karabiberini ekleyip kerevizlerin üstüne çıkacak kadar sıcak su koyarak pişirin.Kerevizler yumuşadığında yumurta sarısı ve limonla yaptığınız terbiyeyi de ilave ettikten sonra bir kaç dakika sonra ocağı kapatın.Etli kereviz yemeğiniz hazır efendim,afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder