Anasayfa » , » İSLİM KEBABI TARİFİ

İSLİM KEBABI TARİFİ

Yazan Seagull on 12 Eylül 2014 Cuma | Cuma, Eylül 12, 2014




Yaz harika meyveleri,zengin sebze çeşitleriyle mutfaklarda şenlik mevsimi.Alışverişe çıktığında insanın gözü doyuyor önce.Kısıtlanmadan seçenekleri değerlendiriyorsunuz.Yaz mevsiminin en çok sevdiğim yanı bu sanırım.Gerçi artık mevsim farkı gözetmeksizin aradığınız tüm meyve ve sebzeleri bulmak mümkün ama ben her şeyi kendi mevsiminde seviyorum.Yaza vedanın yakın olduğu bugünlerde de olabildiğince sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösteriyorum.Yaz sebzeleri içinde birinci sırada patlıcan var benim için.Herşeyini seviyorum.Patlıcanla yapılabilen çok çeşit var.Bu yüzden haftanın en az bir günü bir patlıcan yemeği yemek mümkün.Bu gün Gaziantep Mutfağına maledilen İslim Kebabı var menümüzde efendim.Köfteyle yapabileceğiniz gibi parça et te kullanabilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin diyorum.

MALZEMELER:
2 adet uzun patlıcan
1 çorba kaşığı salça
1adet domates
2 adet biber

KÖFTE İÇİN
250 gr kıyma
1 adet soğan
bir kaç dal maydanoz
1 dilim bayat ekmek
1 yumurta
tuz karabiber



YAPILIŞI
Köfte malzemelerini karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyor ve köfte şekli veriyoruz.Hafif yağlı tepsiye koyarak fırında pişirilen köfteleri patlıcanlar hazır oluncaya dek beklemeye alıyoruz.
Alacalı soyduğumuz patlıcanları ince uzun dilimleyip,hafifçe kızarttıktan sonra kağıt havlu yardımıyla fazla yağını alıyoruz.
Patlıcan dilimlerini artı işareti olacak biçimde üstüste getirip ortasına bir adet köfte yerleştiriyor ve köftelerin üstünü kapatarak kürdanla sabitliyoruz.Bu şekilde fırın kabına dizdiğimiz köfteli patlıcanların her birine domates dilimi ve biber koyarak,salçalı suyumuzu da ekliyor ve 180 derecede ısınmış fırınımızda 15-20 dakika civarı pişiriyoruz.Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder