Anasayfa » » PATATES OTURTMASI NASIL YAPILIR

PATATES OTURTMASI NASIL YAPILIR

Yazan Seagull on 2 Eylül 2014 Salı | Salı, Eylül 02, 2014

                                                               

Kızartması,salatası,böreği ile nerdeyse yalnızca tatlı tariflerinde eksik olan patates mutfaklarımızın joker sebzesidir aslında.Patates oturtması ise yapımının kolaylığı,lezzeti,sunumda yarattığı şıklık ve kısa sürede hazırlanabilir oluşuyla patatesli bir menü düşünüldüğünde ilk akla gelenler arasındadır.Malzemelerinin hemen her an mutfağımızda bulunabilir oluşu da bir başka kolay yanıdır.Tarifimize malzemelerle başlayalım.Kolay gelsin.


Patates Oturtması İçin Gerekli Malzemeler
250 gr kıyma
3 adet patates
1 adet kırmızı biber
2 adet dom   
ates
2 diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ


YAPILIŞI:
Patates Oturtması sizi yormadan pişirilecek bir yemek.Patatesleri kabuklarını yıkayıp soyduktan sonra halka şeklinde doğrayarak kızartın.Kızartma işleminde dikkat edeceğiniz husus patateslerin sararınca alınması bu arada.Tam bir kızartma değil söz konusu olan.Orta boy bir fırın kabına kızarttığınız patatesleri arada boşluk kalmayacak şekilde dizin.Bu işlemin ardından sıra harcı hazırlamaya geldi.İnce doğradığınız soğan ve sarımsağı yağda hafifçe kavurduktan sonra kıymayı ekleyin.Biberleri de ince doğrayarak ilave edin.Kıyma kavrulunca rendelediğiniz domatesi ve tuz baharat karışımını da tencereye koyarak hazırladığınız harcı patateslerin üzerine yayın.Sulandırılmış salçayı üzerine gezdirip domates ve biber dilimleriyle süsledikten sonra 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder