Anasayfa » » YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Yazan Seagull on 15 Eylül 2014 Pazartesi | Pazartesi, Eylül 15, 2014


Havaların serinlediği şu günlerde "çorba mevsimi geldi" dedim kendime.Mevsim değişikliği her alanda hissettiriyor kendini.Pikeler kalktı Ankara'da.Sıcaktan uyuyamadığım gecelere veda ettim artık.Sabahları hissettiğim serinlik,kapalı ortama girince duyduğum mutluluk,doğanın hüznüyle yaşattığı görsel şölen,"bugün hangi çorbayı yapsam "düşüncesi ve eşittir sonbahar.....
İş yerinde havalar serinlediğinde kahve,çay içer gibi çorba içmeyi seviyorum.Hazır çorbalar yerine de kavanoz içersinde kendi yaptığım çorbaları getirip içmeyi tercih ediyorum.Odamın perdeleri ardına kadar açık,çorbam fincanımda,fonda mevsimin gerekliliklerine uygun bir müzik...Sonbaharda Dilek'çe bir çalışma ortamı işte.
Yayla Çorbası besleyici değeri yüksek çorbalardan biri.Aslında ben lezzetine vurgunum daha çok ama böyle bir artısı olması da göz ardı edilecek gibi değil tabi.Hele bir de et suyu ve tereyağı kullanıldıysa yaparken "yeme de yanında yat"misali.Bundan sonra sanırım sıkça çorba tarifleri paylaşacağım.Hadi üşenmeyin girin mutfağa birlikte yayla çorbası yapalım.

MALZEMELER:
6 su bardağı su (et-tavuk suyuyla daha lezzetli oluyor)
2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağ
tuz,nane,pul biber
,
YAPILIŞI:
Yıkadığımız pirinçleri 6 bardak suyla haşlayalım.Bu arada yoğurt,un ve yumurtayı karıştırıp güzelce çırpalım.Pirinçleri haşladığımız sudan bir kaç kaşık yoğurtlu karışımımıza ekleyelim.Ardından yoğurdu pirinçli suya ilave edip aralıksız karıştırarak kaynatalım.Küçük bir tavada erittiğimiz tereyağına tuz ve nane,pul biber ekleyerek kaynamakta olan çorbaya ilave edelim.Yayla çorbamız hazır,afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder