Sakatat ve bakliyatın eşsiz uyumu bizleri nohutlu işkembe denen o harika lezzetle
tanıştırmış. Bilirsiniz nohutun insan sağlığına yararları saymakla
bitmez.Kalori değeri yüksek olmakla kalmayıp aynı zamanda A,C,K, ve B grubu vitaminleri ile birlikte kalsiyum,magnezyum,potasyum gibi mineraller açısından da oldukça zengindir..lezzet anlamında da aynı şekilde.Ve
ikisi birlikte bir yemeği oluşturduklarında sonuç nefis bir yemek olarak
çıkıyor karşımıza.Bu yemeği yaparken işkembenin temizliği konusuna ayrıca bir
özen göstermeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.Evet şimdi tarifimize
geçebiliriz.
Nohutlu İşkembe Yapmak
İçin Gerekli Malzemeler:
İşkembeyi temizlemek için:
1 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gr işkembe
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı sirke
Yeterince tuz
Yapılışı:
Yıkadığınız işkembelerin üzerine tuz serperek
ovuşturun.Tekrar yıkadıktan sonra limon suyunu sıkarak bekletin ardından unu
serpip tekrar ovalayın.Kırk dakika bu şekilde dinlendirdikten sonra yıkayıp
süzün.İri parçalar halinde doğrayarak su ve sirkeyle birlikte yumuşayıncaya
kadar haşlayın.Ocaktan alıp tekrar yıkayın.Bu arada küp şeklinde doğranmış
soğanı sararıncaya kadar kavurduktan sonra salçasını ekleyin ve ardından 3
bardak sıcak su koyarak tuz ve baharatını serpin.En son olarak ta işkembe ve
nohutu koyarak kontrollü biçimde pişirin.Pişme durumuna göre gerekirse sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.Nohutlu
işkembe güzel pişirilmiş bir pilavla harika bir ikili oluşturur.Afiyet
olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder