Anasayfa » » NOHUTLU İŞKEMBE NASIL PİŞİRİLİR

NOHUTLU İŞKEMBE NASIL PİŞİRİLİR

Yazan Seagull on 2 Eylül 2014 Salı | Salı, Eylül 02, 2014

                                                 

Sakatat ve bakliyatın eşsiz uyumu bizleri nohutlu işkembe denen o harika lezzetle tanıştırmış. Bilirsiniz nohutun insan sağlığına yararları saymakla bitmez.Kalori değeri yüksek olmakla kalmayıp aynı zamanda A,C,K, ve B grubu vitaminleri ile birlikte  kalsiyum,magnezyum,potasyum gibi mineraller açısından da oldukça zengindir..lezzet anlamında da aynı şekilde.Ve ikisi birlikte bir yemeği oluşturduklarında sonuç nefis bir yemek olarak çıkıyor karşımıza.Bu yemeği yaparken işkembenin temizliği konusuna ayrıca bir özen göstermeniz gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.Evet şimdi tarifimize geçebiliriz.

Nohutlu İşkembe Yapmak İçin Gerekli Malzemeler:
İşkembeyi temizlemek için:
1 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gr işkembe
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı sirke
Yeterince tuz

Yapılışı:
Yıkadığınız işkembelerin üzerine tuz serperek ovuşturun.Tekrar yıkadıktan sonra limon suyunu sıkarak bekletin ardından unu serpip tekrar ovalayın.Kırk dakika bu şekilde dinlendirdikten sonra yıkayıp süzün.İri parçalar halinde doğrayarak su ve sirkeyle birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.Ocaktan alıp tekrar yıkayın.Bu arada küp şeklinde doğranmış soğanı sararıncaya kadar kavurduktan sonra salçasını ekleyin ve ardından 3 bardak sıcak su koyarak tuz ve baharatını serpin.En son olarak ta işkembe ve nohutu koyarak kontrollü biçimde pişirin.Pişme durumuna göre gerekirse sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.Nohutlu işkembe güzel pişirilmiş bir pilavla harika bir ikili oluşturur.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder