Yemekte lezzet birincil önceliğimiz elbette ama sunumdaki şıklık ta ardından geliyor.Ben lezzeti görsel kaliteyle birleşmiş yemekleri çok daha fazla seviyorumNe yediğim kadar önemli nasıl bir sofrada yediğim ve tabağımdaki görüntü.Bazı yemekler sunumlarındaki bu farkla biraz daha öne çıkıyorlar bu yüzden menülerimde.Hasan Paşa Köftesi de bu yanıyla bunlardan biri..Yapımı zevkli,sunumu şık.Gündelik bir yemek olabildiği gibi misafirleriniz için de son derece uygun.Hasan Paşa Köftesi yaparken dikkat edeceğiniz en önemli nokta köfteleri fırında fazla kurutmamak.Bunun dışında gayet kolay yapımı.Malzemelerini ve yapımını aşağıda vereceğim bu güzel yemek sofralarınıza tat katacak eminim.Kolay gelsin.
MALZEMELER:
500 gr kıyma
bir kaç dal maydanoz
2 diş sarmısak
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
2-5 kaşık galeta unu
tuz,kimyon,karabiber,pul biber
PÜRE MALZEMELERİ
3-4 patates
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı veya biraz fazla süt
SOS
köftelerinizin sayısına göre salça ve suyu karıştırıp basit bir sos hazırlayalım.
YAPILIŞI.
Öncelikle tüm malzemeleri karıştırarak köftemizi yapıyoruz.Hazırladığımız köfte hamurundan cevizden büyük parçalar kopararak ortasını havuz gibi açıyoruz.Hafifçe yağladığınız fırın tepsisine koyarak 200 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz.Köftelerimiz fırındayken patates püremizi hazırlıyoruz.Fırından çıkardığımız köftelerin içine tatlı kaşığı ile püre koyup üzerlerine de ince dilimler halinde kaşar peyniri ilave ediyoruz.Sulandırdığımız salçamızı köftelerimizi de ıslatarak fırın kabımıza döküp,kaşarlar kızarana kadar tekrar fırınlıyoruz.Lezzetli köftemiz hazır efendim afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder