Kırmızı Yağ Biberi Turşusu Tarifi
Yazan Seagull on 28 Eylül 2014 Pazar | Pazar, Eylül 28, 2014
Kış hazırlıkları başladı mutfaklarda.Ben dondurucuya koyduğum üç beş şey dışında pek bir şey yapamadım.Ama domates sosu ve kırmızı bibersiz olmaz deyip bugün kırmızı yağ biberi turşusu ve domates sosu yaptım.Kavanozlarda öyle güzel görünüyorlar ki,işimi bitirince karşıma koyup seyrederken bir keyif kahvesi yapmadan edemedim.
İçerdiği likopen sayesinde kanserle savaşta etkin bir sebze olan kırbızı biber içerdiği A,B ve C vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi,gözler ve beyin gelişiminde de etken.Yani yalnızca lezzetiyle değil yararlarıyla da sık tüketilmeli cinsinden bir sebzekırmızı biber.
Normalde közleyerek yaptığım turşuyu bugün haşlayarak yaptım.Bir sonraki tarifimde közlenmişiyle olacak.Şimdiden kolay gelsin diyorum.
MALZEMELER:
2 kg kırmızı biber
2 su bardağı su
2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı sirke
2 çorba kaşığı tuz
bolca maydanoz ve sarmısak
YAPILIŞI:
Öncelikle biberleri yıkayıp,çekirdeklerini ayıklıyor ve halka halka doğruyoruz.Maydanozu ayıklayıp yıkayarak hazırlıyoruz.Sarmısaklarımızı ayıklıyor ve ardından su,tuz,sirke ve yağı bir tencerede kaynatıp birer avuç doğranmış biberi iki dakika kadar bu karışımda haşlayarak bir tabağa alıyoruz.Biberlerimiz bitene kadar tekrar ettiğimiz bu işlemin ardından sıra kavanozlara yerleştirmeye geliyor.Bir kat biber bir kat maydanoz ve sarmısak olacak şekilde kavanozlara koyduğumuz malzemenin üzerine de tencerede kalan yağlı sirkeli suyumuzu ekliyor kapağını kapıyoruz.Biberleri kavanoza yerleştirirken biraz bastırmayı da ihmal etmiyoruz.

Yazar Hakkinda: Dilek KALAYCI
Yemek tarifi yazmak hayatta aklıma gelecek en son şey bile değilken,beni bile şaşırtan bir ilgi ve şevkle önce blog sonra da web sayfamla daldım bu ortama.Keyif alıyorum yazarken,öğreniyorum ve mutfağı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok seviyorum.Yeni lezzetlerle tanışmak,klasik tariflerden esinlenip yeni tatlar yaratmak ve en güzeli de bunları sizlerle paylaşmak..İnsanın keyif aldığı şeylerle uğraşıyor olmasının tadını aldığım bu yerde,daha çok öğrenmek ve daha çok paylaşmak arzusundayım.Kolay mutlu olan,ağlarken bile gülümsemeyi beceren bir martı,heyecanla ve çocukça biraz da mutfakta kanat çırpıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder