Anasayfa » » Kışlık Menemen Yapımı

Kışlık Menemen Yapımı

Yazan Seagull on 29 Eylül 2014 Pazartesi | Pazartesi, Eylül 29, 2014



Kışlık domatesti,biber turşusuydu derken bir kaç kavanoz da menemen hazırlamadan edemedim.Bazen kahvaltıda bazen de normal yemeklerden sıkıldığımda menemen severek tükettiklerim arasındadır hep.Bu işin püf noktası sağlam kapaklardır efendim bunu aklınızdan çıkarmayın.Kolay gelsin deyip hızlıca tarifimi vereyim.

MALZEMELER:
Domates
Biber
Sıvı yağ
Kapakları sağlam kavanoz
Tuz,karabiber



YAPILIŞI:
Biberlerimizi halka şeklinde domatesleri de küp şeklinde doğrayalım.Yeteri kadar yağda biberleri bir iki çevirdikten sonra domatesi ekleyip tuzunu da koyarak domateslerin erimesine izin vermeyecek şekilde pişirdikten sonra sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirelim.Bir gece bu şekilde beklettikten sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim.Soğuk kış sabahlarında güzel bir kahvaltı için harika bir öneri efendim.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder