Anasayfa »
KIŞ HAZIRLIKLARI
» Kışlık Menemen Yapımı
Kışlık Menemen Yapımı
Yazan Seagull on 29 Eylül 2014 Pazartesi | Pazartesi, Eylül 29, 2014
Kışlık domatesti,biber turşusuydu derken bir kaç kavanoz da menemen hazırlamadan edemedim.Bazen kahvaltıda bazen de normal yemeklerden sıkıldığımda menemen severek tükettiklerim arasındadır hep.Bu işin püf noktası sağlam kapaklardır efendim bunu aklınızdan çıkarmayın.Kolay gelsin deyip hızlıca tarifimi vereyim.
MALZEMELER:
Domates
Biber
Sıvı yağ
Kapakları sağlam kavanoz
Tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Biberlerimizi halka şeklinde domatesleri de küp şeklinde doğrayalım.Yeteri kadar yağda biberleri bir iki çevirdikten sonra domatesi ekleyip tuzunu da koyarak domateslerin erimesine izin vermeyecek şekilde pişirdikten sonra sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirelim.Bir gece bu şekilde beklettikten sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim.Soğuk kış sabahlarında güzel bir kahvaltı için harika bir öneri efendim.Afiyet olsun.

Yazar Hakkinda: Dilek KALAYCI
Yemek tarifi yazmak hayatta aklıma gelecek en son şey bile değilken,beni bile şaşırtan bir ilgi ve şevkle önce blog sonra da web sayfamla daldım bu ortama.Keyif alıyorum yazarken,öğreniyorum ve mutfağı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok seviyorum.Yeni lezzetlerle tanışmak,klasik tariflerden esinlenip yeni tatlar yaratmak ve en güzeli de bunları sizlerle paylaşmak..İnsanın keyif aldığı şeylerle uğraşıyor olmasının tadını aldığım bu yerde,daha çok öğrenmek ve daha çok paylaşmak arzusundayım.Kolay mutlu olan,ağlarken bile gülümsemeyi beceren bir martı,heyecanla ve çocukça biraz da mutfakta kanat çırpıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder