Anasayfa » , » ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

Yazan Seagull on 5 Ağustos 2014 Salı | Salı, Ağustos 05, 2014



Sakatat çeşitlerinin tamamını çok severim.En sık tükettiğim ciğerdir ama.Izgarasını çok sevdiğim gibi,ciğer şişe de bayılırım ne var ki en sık arnavut ciğeri yaparım.Ciğer alırken mümkün mertebe kuzu ciğerini tercih edin.Ve kesinlikle yıkamadan pişirin.Yıkanan ciğer sertleşmeye müsaittir.Bir tel süzgeçte, varsa eğer kanını süzdürüp öyle kullanın.Ve pişirme süresini 1,5-2 dakikadan uzun tutmayın.Arnavut ciğeri,kısa sürede hazırlanıp,keyifle tüketilen bir yemek olduğundan dar zamanlarımın ilk aklıma gelenidir.Bu arada bana göre harika bir mezedir :).Gelelim tarifimize...

MALZEMELER:
500 gr ciğer
1,5-2 su bardağı un
yeterince tuz
sıvıyağ

GARNİTÜR MALZEMELERİ:
2 adet soğan
2 adet patates
maydanoz ve tuz


YAPILIŞI:
Öncelikle küp şeklinde doğradığınız patatesleri ayrı bir tavada kızartın.Piyazlık doğranmış soğanı su ile ovarak acısını alın ve suyunu süzün.İnce kıyılmış maydanoz ve pul biberle karıştırarak servis tabağına alın.Benim evimde maydanoz kalmadığını anlamam hazırlık aşamasında olduğu için sunumum garnitür özürlü oldu.



Ciğerin zarı  çıkarılmış olmalı.Kasabınıza bunu hatırlatın.Çünkü bazen bu işlemi yapmadan da verebiliyorlar.Fındık büyüklüğünde doğranmış ciğerleri,bir poşette harmanladığınız un ve tuz karışımının içine atarak güzelce unlanmasını sağlayın.Ardından fazla undan arındırmak için bir kevgire alıp sallayın.Kızgın yağda 1,5 en fazla 2 dakika pişirip kevgirle yağını süzdürerek alın.Ve önceden hazırladığınız garnitürle birlikte servis yapın.Bu arada kızartma yağından ayırdığınız az miktardaki yağı ayrı bir tavada biberle hafifçe yakmadan karıştırıp,pişen ciğerlerin üzerine gezdirirseniz daha lezzetli olduğunu farkedeceksiniz.Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder