ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ
Yazan Seagull on 5 Ağustos 2014 Salı | Salı, Ağustos 05, 2014
Sakatat çeşitlerinin tamamını çok severim.En sık tükettiğim ciğerdir ama.Izgarasını çok sevdiğim gibi,ciğer şişe de bayılırım ne var ki en sık arnavut ciğeri yaparım.Ciğer alırken mümkün mertebe kuzu ciğerini tercih edin.Ve kesinlikle yıkamadan pişirin.Yıkanan ciğer sertleşmeye müsaittir.Bir tel süzgeçte, varsa eğer kanını süzdürüp öyle kullanın.Ve pişirme süresini 1,5-2 dakikadan uzun tutmayın.Arnavut ciğeri,kısa sürede hazırlanıp,keyifle tüketilen bir yemek olduğundan dar zamanlarımın ilk aklıma gelenidir.Bu arada bana göre harika bir mezedir :).Gelelim tarifimize...
MALZEMELER:
500 gr ciğer
1,5-2 su bardağı un
yeterince tuz
sıvıyağ
GARNİTÜR MALZEMELERİ:
2 adet soğan
2 adet patates
maydanoz ve tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle küp şeklinde doğradığınız patatesleri ayrı bir tavada kızartın.Piyazlık doğranmış soğanı su ile ovarak acısını alın ve suyunu süzün.İnce kıyılmış maydanoz ve pul biberle karıştırarak servis tabağına alın.Benim evimde maydanoz kalmadığını anlamam hazırlık aşamasında olduğu için sunumum garnitür özürlü oldu.
Ciğerin zarı çıkarılmış olmalı.Kasabınıza bunu hatırlatın.Çünkü bazen bu işlemi yapmadan da verebiliyorlar.Fındık büyüklüğünde doğranmış ciğerleri,bir poşette harmanladığınız un ve tuz karışımının içine atarak güzelce unlanmasını sağlayın.Ardından fazla undan arındırmak için bir kevgire alıp sallayın.Kızgın yağda 1,5 en fazla 2 dakika pişirip kevgirle yağını süzdürerek alın.Ve önceden hazırladığınız garnitürle birlikte servis yapın.Bu arada kızartma yağından ayırdığınız az miktardaki yağı ayrı bir tavada biberle hafifçe yakmadan karıştırıp,pişen ciğerlerin üzerine gezdirirseniz daha lezzetli olduğunu farkedeceksiniz.Afiyet olsun.

Yazar Hakkinda: Dilek KALAYCI
Yemek tarifi yazmak hayatta aklıma gelecek en son şey bile değilken,beni bile şaşırtan bir ilgi ve şevkle önce blog sonra da web sayfamla daldım bu ortama.Keyif alıyorum yazarken,öğreniyorum ve mutfağı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok seviyorum.Yeni lezzetlerle tanışmak,klasik tariflerden esinlenip yeni tatlar yaratmak ve en güzeli de bunları sizlerle paylaşmak..İnsanın keyif aldığı şeylerle uğraşıyor olmasının tadını aldığım bu yerde,daha çok öğrenmek ve daha çok paylaşmak arzusundayım.Kolay mutlu olan,ağlarken bile gülümsemeyi beceren bir martı,heyecanla ve çocukça biraz da mutfakta kanat çırpıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder