Kahvaltı sofralarında,klasik kahvaltıkların yanında,hamurişi,kızartma vs.tarzı yiyecekler gözümüzü de midemize de şenlendiriyor.Hafta sonu kahvaltıları dışında,genelde dar zamanlarda hazırladığımız kahvaltı masasında;en pratik ve lezzetli seçeneklerden biri de bayat ekmeklerle yapılan pizzadır.Bayat ekmeklerimizi bu şekilde değerlendirerek ekmek israfını önlemenin yanında,son derece de lezzetli bir öğüne imzamızı atmak mümkün.Ekmek başta olmak üzere,insanların açlıktan öldüğü bir dünyada yenebilir hiç bir gıda maddesini lütfen çöpe atmayalım.
MALZEMELER.
bayat ekmek dilimleri
kaşar peyniri rendesi
domates
sivri biber
tuz,pul biber
zeytinyağ
2 yumurta
sucuk-salam-sosis-pastırma çeşitlerinin herhangi biri veya bunlardan oluşan bir karışım
YAPILIŞI:
Kaşar peynirini rendeleyelim.Saydığım tüm malzemeyi minik minik doğrayıp,çırpılmış yumurtayla karıştıralım.Tuz ve pul biberini koyup,malzememizin miktarına göre zeytinyağ ekleyelim karışıma.Bayat ekmek dilimlerinin üzerine bir kaşık yardımıyla hazırladığımız harçtan yayıp,kaşıkla hafifçe bastırarak ekmeğin yağı emmesine olanak sağlayalım.
Tepsiye dizdiğimiz ekmeklerimizi 180 derecede ısıtılmış fırınımızda kaşar peyniri eriyip,kızarana kadar pişirelim.Fırınınız turbo değilse eğer,sadece üstten ısı alacak biçimde pişirmelisiniz ki ekmekler kuruyup,sertleşmesin.Çayınız da hazırsa,haydi kahvaltıya.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder