HAZIR YUFKAYLA SUBÖREĞİ TARİFİ
Yazan Seagull on 4 Ağustos 2014 Pazartesi | Pazartesi, Ağustos 04, 2014
Su böreğini sevmeyen var mıdır bilmiyorum.Bizler ayrı ayrı herbirimiz lezzetli bir porsiyon su böreğine hiç bir zaman "hayır"diyemeyen su böreği sevdalılarıyız.Ben yufka açmayı bilmiyorum.Bu nedenle de yakın zamana kadar su böreği benim için,dışarda yenecek yahut bir pastahaneden alınacak bir çeşitti.Ama artık evde baklava ve su böreği yapmak için yufka açmak işin olmazsa olmazı olmaktan çıktı neyseki.Nasıl mı?Hazır su böreği ve baklava yufkaları sayesinde tabi.Bir kaç yıl önce bu ürünlerden ilk haberdar olduğumda rağbet etmedim açıkçası.Olay başarısızlıkla sonuçlanır diye düşündüm.Ama yanılmışım işte.Hazır yufkayla baklava yapabildiğim gibi,çok da lezzetli su böreği yapabiliyor ve afiyetle de yiyorum.Bence yufka açamıyorsanız bu hazır yufkaları mutlaka denemelisiniz.Evet tarifimiz hazır yufkayla yapılan su böreği efendim.Buyrun mutfağa...
MALZEMELER:
8 adet hazır su böreği yufkası
300 gr tereyağ
300 gr yağlı peynir
1 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
3 lt sıcak su
3lt soğuk su
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Yağlanmış tepsiye bir adet yufkayı düzgün bir biçimde yaydıktan sonra,erittiğimiz tereyağından iki çorba kaşığı kadar alarak yufkayı yağlıyoruz.Geniş bir tencereye koyduğumuz 3 lt suyun içine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 kaşık tuzu ekliyor ve kaynamaya başladığında yufkaları teker teker bu suda 1-2 dakika kadar haşlıyor,ardından diğer tenceredeki soğuk suya atıyoruz.Ve suyunu sıkarak tepsiye döşüyoruz.Her yufkayı serişimizden sonra yağlama işlemine devam ediyoruz,ta ki dördüncü yufkaya kadar.Dördüncü yufkayı serdikten sonra hazırladığımız maydanozlu,peynirli harcı güzelce yufkanın üstüne döşüyoruz.Dağılımın eşit olmasına gayret ediyoruz.Bu işlemin ardından son yufkaya kadar aynı şekilde devam edip,en üste kalan yufkayı döşüyor elimizle düzeltiyoruz.1 yumurta sarısı,1 kaşık yoğurt ve 1 kaşık sıvıyağla hazırladığımız karışımı böreğin üstüne sıvıyor ve önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında pişiriyoruz.Sanıldığı kadar zor değilmiş değil mi?Afiyet olsun.

Yazar Hakkinda: Dilek KALAYCI
Yemek tarifi yazmak hayatta aklıma gelecek en son şey bile değilken,beni bile şaşırtan bir ilgi ve şevkle önce blog sonra da web sayfamla daldım bu ortama.Keyif alıyorum yazarken,öğreniyorum ve mutfağı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok seviyorum.Yeni lezzetlerle tanışmak,klasik tariflerden esinlenip yeni tatlar yaratmak ve en güzeli de bunları sizlerle paylaşmak..İnsanın keyif aldığı şeylerle uğraşıyor olmasının tadını aldığım bu yerde,daha çok öğrenmek ve daha çok paylaşmak arzusundayım.Kolay mutlu olan,ağlarken bile gülümsemeyi beceren bir martı,heyecanla ve çocukça biraz da mutfakta kanat çırpıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder