Çayın yanına ,ay çöreği yaptık efendim el birliğiyle.İş ortamı koşullarında,ekipman desteği eksik ama eğlenceli.Denemelisiniz dediğim tariflerimden ay çöreği.Malzemeniz hazırsa buyrun mutfağa:
MALZEMELER:
500 gr un (yaklaşık olarak 4-4,5 bardak)
1 adet yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
1,5 kahve fincanı şeker
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
100 gr tereyağ veya margarin
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
İÇİ İÇİN MALZEME:
1,5 su bardağı peynir rendesi
3-4 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz
pulbiber
kıyılmış maydanoz(zevkinize göre)
üstüne sürmek için 1 adet yumurta sarısı ve susam
YAPILIŞI:
Ilık süt içinde erittiğimiz mayayı diğer malzemelerle karıştırıp,çok sert olmayan bir hamur kıvamına getirip yarım saat dinlendirdikten sonra,patates,peynir maydanoz ,tuz ve baharatı karıştırarak yaptığımız iç malzemesini önümüze alalım.Dinlenmiş hamurumuzu yoğurarak gazını çıkaralım.Ve hamurdan kopardığımız yumurta büyüklüğünde parçaları beze haline getirip 10 dakika civarı bekledikten sonra,avuç içi büyüklüğünde açalım.Hamurların ortasına hazırladığımız harçtan koyduktan sonra rulo haline getirip ay şekli verelim.Yağlı kağıt döşenmiş tepsimize ay çöreklerimizi dizip 45 ndakika beklettikten sonra,üzerlerine yumurta sarısı sürüp,susamını serpelim ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.Ay çöreklerimiz hazır.Çay da demlendiyse,iyi öğleden sonraları efendim.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder