Yıllar önce eşimin görevi nedeniyle Malatya'da yaşamıştık.Evimiz de,şans bu ya,meşhur Diyarbakır Kadayıfçısının hemen karşısındaydı.O zamana kadar çok da kadayıfla alakam olmamasına rağmen,tesadüfen tadına baktığım llk günün ardından favori tatlım oldu.Gün içinde vitrindeki tatlılıları seyreder,akşam olunca da eşimi kadayıf almaya gönderirdim.Malatya anılarım içinde,kadayıf,kayısı,kiraz ve yağlı ekmek çok üst sıralarda yer alır.Tabi bir de orda kurduğum dostluklar.Çok üzülerek ayrılmıştım ordan ve şimdi de özlemle anımsıyorum Malatya günlerimi....
Geçen gün kadayıf sarma yaptım,fıstıklı.Çok kolay ve güzeldi.Yayınlamadım,fotoğraflar pek kaliteli değildi çünkü.Gerçi çektiğim,burada paylaştığım hangi fotoğraf kaliteli bu bir tartışma konusu ama öyle işte.Bu gün de cevizli tel kadayıf yaptım efendim.Bu kadar tatlı tüketip te bu kiloda kalmam da ayrı bir merek konusu .
Cevizli kadayıf,yapımı kolay,masrafsız ve gerçekten de lezzetli bir tatlı.Ah bir de fırınımla aram iyi olsa....
neyse şimdi tarifime geçiyorum,malzemelerden başlayalım.
MALZEMELER:
300 gr kadayıf
150 gr tereyağ
200 gr ceviz içi
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limon
YAPILIŞI:
Geniş bir kapta didiklediğimiz kadayıfımıza,yakmadan erittiğimiz tereyağımızı ekleyip;yağ ve kadayıfın güzelce birbirine karışmasını sağlıyoruz.Yağladığımız fırın kabımıza kadayıfımızın yarısını güzelce döşeyip,elimizle düzeltiyor ve ardından iri parçalar halinde dövdüğümüz cevizi tüm yüzeye yayıyoruz.Kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine elimizle bastırarak döşedikten sonra üzerini cevizle süsleyerek 175 derecede kadayıfımız pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Bu arada 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekerle hazırladığımız şerbete,bir kaç damla limon sıkıp;kızarmış kadayıfımızın üstüne döküp(her ikisi de sıcak olacak);dinlenmeye bırakıyor ve soğuyunca da servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Cevizleri pişme işleminin bitimine yakın kadayıfınızın üstüneyerleştirirseniz;benimkiler gibi kararmazlar. :)
0 yorum:
Yorum Gönder