Anasayfa » , » SUGATA-YUMURTALI PATATES TARİFİ

SUGATA-YUMURTALI PATATES TARİFİ

Yazan Seagull on 26 Ağustos 2014 Salı | Salı, Ağustos 26, 2014




Efendimmmm günaydın hepinize.Bu sabah keyifsiz uyandım,canım hiç kahvaltı yapmak istemedi.Bir süredir işlerimi evden yürütüyor olmak sanırım miskinleştirdi beni.Gönülsüz bir biçimde mutfapa girip etrafa bakındım,sonra buzdolabını açıp mevcut kahvaltı imkanlarımı gözden geçirdim ve aniden aklıma küçükken ismini orjinal bulduğum için yemeği de sevdiğimi düşündüğüm Giritlilerin "sugata"bizim de "patatesli  yumurta"dediğimiz patatesle yumurtanın o muhteşem birlikteliği geldi.Durur muyum?Hemen aldım elime iki patates ve kahvaltı hazırlama sürecimi başlattım.Evet doğru anladınız bu sabah sugata yapıyoruz.Kolay gelsin.

MALZEMELER
2 adet büyükçe patates
2 adet yumurta
1 adet sivri biber


YAPILIŞI
Küp şeklinde minikçe doğranmış patateslerimizi ve doğranmış biberlerimizi tuzlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.Ardından yağını süzerek aldığımız tavada üzerlerine çırpılmış yumurta ve karabiber ekleyip,yumurtalar pişene kadar tavayı zaman zaman sallayarak pişiriyoruz.Bu arada çayımız da demlendiyse,sıcacık ekmeklerimizi dilimleyip kahvaltı masasına oturuyoruz.Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Günaydın! demek ki; bizim patatesli yumurtamızın adı Sugata imiş :) Biz küçükken annem arasıra yapardı ve biz de çok severek yerdik. Bana o günleri hatırlattınız :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Biz Girit göçmenlerinin patatesle değil de Girit kabağı ile yaptığımız yemeğin adı

    YanıtlaSil