Anasayfa » » KIYMALI BAMYA TARİFİ

KIYMALI BAMYA TARİFİ

Yazan Seagull on 24 Ağustos 2014 Pazar | Pazar, Ağustos 24, 2014



Bamya,yaz sebzeleri içinde birçoğumuzun salyanması nedeniyle pek tercih etmediği,mesafeli olmayı tercih ettiği bir sebzedir.Haksızlık yapıyor olduğumuzu düşünerek,biraz dikkatle nefis bir lezzetten mahrum kalmamayı öneriyorum.İçeriğindeki yüksek lif oranı,bamyanın tokluk hissi vermesine neden olduğundan harika bir diyet sebzesidir.Bunun dışında magnezyum ve manganez oranı da yüksek olan bamya C ve K vitaminleri içerir.Stres ve depresyonu da azalttığı söylenen bamya çok da gözardı edilmemeli diyedüşünüyorum.Bugün kıymalı bamya pişiriyoruz efendim.Kolay gelsin.

MALZEMELER:
500gr bamya
1 adet soğan
200 gr kıyma
1 büyükçe domates
1adet limon 
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber

YAPILIŞI:
Öncelikle yıkayıp kuruladığımız bamyaların üstlerini konik biçimde keserek temizliyor ve küçük doğranmış domatesimizi,tuzla ve sıkılmış 1 adet limonun suyuyla birlikte bamyaların üzerine yayıp sallayarak karışmalarını sağlıyoruz.


Dğer yanda ince kıyılmış soğanla birlikte kıymamızı kavuruyor,daha sonra salçasını ekliyoruz.1-2 dakika da kavrulma işlemine salçayla devam ettikten sonra bamyalarımızı ekliyor ve suyunu salan domatesle birlikte bir süre bu biçimde pişirmeye devam ediyoruz.Domatesler suyunu çekmeye başlayınca da bamyaların üstünü fazlaca geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip karabiberini serpiyor ve kontrol ederek pişiriyoruz.Bamya çabuk pişen bir sebze olduğu için kısa sürede pişecektir.Afiyet olsun.




1 yorum: