Anasayfa »
ETLİ SEBZE YEMEKLERİ
» KIYMALI BAMYA TARİFİ
KIYMALI BAMYA TARİFİ
Yazan Seagull on 24 Ağustos 2014 Pazar | Pazar, Ağustos 24, 2014
Bamya,yaz sebzeleri içinde birçoğumuzun salyanması nedeniyle pek tercih etmediği,mesafeli olmayı tercih ettiği bir sebzedir.Haksızlık yapıyor olduğumuzu düşünerek,biraz dikkatle nefis bir lezzetten mahrum kalmamayı öneriyorum.İçeriğindeki yüksek lif oranı,bamyanın tokluk hissi vermesine neden olduğundan harika bir diyet sebzesidir.Bunun dışında magnezyum ve manganez oranı da yüksek olan bamya C ve K vitaminleri içerir.Stres ve depresyonu da azalttığı söylenen bamya çok da gözardı edilmemeli diyedüşünüyorum.Bugün kıymalı bamya pişiriyoruz efendim.Kolay gelsin.
MALZEMELER:
500gr bamya
1 adet soğan
200 gr kıyma
1 büyükçe domates
1adet limon
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle yıkayıp kuruladığımız bamyaların üstlerini konik biçimde keserek temizliyor ve küçük doğranmış domatesimizi,tuzla ve sıkılmış 1 adet limonun suyuyla birlikte bamyaların üzerine yayıp sallayarak karışmalarını sağlıyoruz.
Dğer yanda ince kıyılmış soğanla birlikte kıymamızı kavuruyor,daha sonra salçasını ekliyoruz.1-2 dakika da kavrulma işlemine salçayla devam ettikten sonra bamyalarımızı ekliyor ve suyunu salan domatesle birlikte bir süre bu biçimde pişirmeye devam ediyoruz.Domatesler suyunu çekmeye başlayınca da bamyaların üstünü fazlaca geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip karabiberini serpiyor ve kontrol ederek pişiriyoruz.Bamya çabuk pişen bir sebze olduğu için kısa sürede pişecektir.Afiyet olsun.

Yazar Hakkinda: Dilek KALAYCI
Yemek tarifi yazmak hayatta aklıma gelecek en son şey bile değilken,beni bile şaşırtan bir ilgi ve şevkle önce blog sonra da web sayfamla daldım bu ortama.Keyif alıyorum yazarken,öğreniyorum ve mutfağı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok seviyorum.Yeni lezzetlerle tanışmak,klasik tariflerden esinlenip yeni tatlar yaratmak ve en güzeli de bunları sizlerle paylaşmak..İnsanın keyif aldığı şeylerle uğraşıyor olmasının tadını aldığım bu yerde,daha çok öğrenmek ve daha çok paylaşmak arzusundayım.Kolay mutlu olan,ağlarken bile gülümsemeyi beceren bir martı,heyecanla ve çocukça biraz da mutfakta kanat çırpıyor.
test
YanıtlaSil