Efendimmmm,akşam olmakta.Bu saatler biz çalışanlar için aynı zamanda "eve gidince ne pişirsem"sorusunu kendi kendimize ve bazen de etrafımızdakilere yönelttiğimiz,hazır bir sofraya kurulmanın boş hayallerini kurduğumuz ve anne evini daha bir özlemle anar olduğumuz vakitler aynı zamanda.
Annem Giritli olduğu için,zeytinyağlıların çok sevildiği,otlu menülerin baştacı edildiği bir gelenekten geliyorum.Girit mutfağı benim için rakipsizdir bu yüzden.Girit yemeklerini sizlerle paylaşma kararımın ardında da sanırım bir parça torpil var.Zeytinyağlı dedim,ot dedim ama paylaşacağım ilk Girit yemeği,YOĞURTLU KÖFTE.Böylesi tuhaf hallerimin varlığı,çevremde sıradan kabul ediliyor artık.Yemeğin adı yoğurtlu köfte ama kuşbaşı kuzu etiyle yapılıyor.Yapımı kolay,tadı harika...
MALZEMELER:
1/2 kg kuzu kuşbaşı
2 adet rendelenmiş domates (yoksa iki çorba kaşığı salça)
2 tatlı kaşığı tereyağ
2 su bardağı yoğurt
2,5-3 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı un
YAPILIŞI:
Et suyunu çekene kadar yağla birlikte kavrulur.Domates rendesi veya salça eklenir.8-9 dakika da pişirmeye böyle devam edilir ve ardından sıcak su ilave edilir.Kısık ateşte etler suyunu çekinceye kadar pişirilir.Karabiber ve tarçın ilavesi yapılıp ocaktan alınır.
Etimiz piştikten sonra da yoğurt unla çırpılır.Unun topaklanmamasına dikkat etmek lazım tabi.Ardından yoğurt pişen etlerin üzerine eklenir ve 10 dakika kadar da böyle pişirilerek servis edilir.Hafif bir yemek.Yaz akşamları için ideal.Afiyet olsun.
enfes oldu. tarif için teşekkürler :)
YanıtlaSil