Anasayfa » » KİREMİTTE TAVUK BUDU

KİREMİTTE TAVUK BUDU

Yazan Seagull on 12 Ağustos 2014 Salı | Salı, Ağustos 12, 2014


 Bu akşam eve yorgun geldim ve canım gerçekten mutfakta zaman geçirmek istemedi.Böyle zamanlarda hayalim annemin hazırladığı sofralar olur hep.Ve sesini duyarım uzaktan:"Dilekkkkk, hadi sofraya"Emir kipinin en güzel kullanımıdır bu benim için.Herşeyi ve herkesi bırakıp,sadece annemin kızı olmak isterim böyle zamanlarda.Ama bunu istememin sonuca bir faydası olmadığını bilirim.
Neyse işte,tembel günümdeyim ve yemekte ona göre ayarlandı.Bu akşam yemekte,kiremitte pişmiş tavuk budu,fırında akızarmış patates ve makarna var efendim.Üşenmeyip salata yapmak farz oldu bendenize.Yalnız yaşayanlar,öğrenciler,"bir yumurta kırıp karnını doyurmaya erinen"beyefendiler;tarifim size göre,bilesiniz.

MALZEMELER:
istediğiniz sayıda tavuk budu
2 patates
bir kaç yeşil biber
tuz,kekik,pul biber
çok az zeytinyağ(patateslerin üzerine hafifçe gezdirmek için)



YAPILIŞI:
Yıkadığınız butları,bir kap içinde,tuz,kekik ve pul biberle ovalayıp,kiremite dizin.Dilimlediğiniz patatesleri de aynı şekilde tuz ve baharatla tatlandırarak ayrı bir kiremite yerleştirip üzerine birazcık zeytinyağı gezdirin ve 220 derecede ısıtılmış fırına koyun.Tavuklar pişip,patatesler kızardığında da alın.Pilav veya makarnayla birlikte,üşenmez de bir salata yaparsanız yanına değmeyin keyfinize.Afiyet olsun efendim.

0 yorum:

Yorum Gönder