Anasayfa » , » PATATESLİ HİNGEL TARİFİ

PATATESLİ HİNGEL TARİFİ

Yazan Seagull on 18 Ağustos 2014 Pazartesi | Pazartesi, Ağustos 18, 2014


Efendimmmm,bu gün sizlerleçok sevdiğim bir arkadaşımın gönderdiği tarifi paylaşıyorum.Kendisi gerek iş hayatında,gerekse özel yaşamındaki ilgi alanlarıyla takdire şayan bir hanımefendidir.Ben henüz bu yemeği yapıp yemedim ama arkadaşımın zevkine ve becerisine güveniyor,denemeyi arzu ederseniz sizlere de kolaylıklar diliyorum.Sivas yöresine ait bu yemeği ben de ilk fırsatta denemeyi düşünüyorum.

Patatesli Hingel Tarifi İçin Malzemeler 

Hamuru İçin:
•1 kilo un,
•Tuz,
•Ilık su.

İçi İçin:
•3 adet patates,
•2 adet büyük soğan,
•Yarım yemek kaşığı salça,
•Tuz,
•İsteğe göre baharat(karabiber – kırmızı pul biber)
•Sıvı yağı.

Haşlamak İçin:
•Sıcak su,
•Tuz.

Üzeri İçin:
•2 yemek kaşığı tereyağı,
•1 yemek kaşığı alça.





Patatesli Hingel Yapılışı

İçi için; patatesleri haşlayalım ve haşlanan patatesleri ezelim.
Soğanları ince ince doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım.
Üzerine salçayı ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Sonra ezdiğimiz patatesleri, tuzu ilave edelim ve güzelce karıştıralım.

Hamuru için; bir kaba unu, tuzu koyalım ve iyice karıştıralım.
Azar azar ılık suyu ilave edelim ve sert kıvamlı bir mantı hamuru hazırlayalım.
Hamurdan bezeler hazırlayalım ve bezeleri açalım.
Sonra açtığımız hamurdan çay bardağı ile yuvarlak keselim.
Hazırladığımız yuvarlakların içine patatesli harçtan koyalım ve hamurları kapatalım.

Haşlamak için; tencereye suyu, tuzu koyalım ve kaynatalım.
Kaynayan suyun içine hazırladığımız hingelleri dikkatlice atalım ve haşlayalım.
Haşlanan hingelleri borcama alalım.(çok az sulu olsun)

Üzeri için; tavada tereyağını eritelim ve içine salçayı ilave edip, 1-2 dakika
kavuralım.
Hazırladığımız sosu hingellerin üzerinde gezdirip, servis yapalım.Afiyet olsun.

Tarif:Ferah yılmaz

0 yorum:

Yorum Gönder