Anasayfa » » KAVUN SORBE NASIL YAPILIR

KAVUN SORBE NASIL YAPILIR

Yazan Seagull on 29 Ağustos 2014 Cuma | Cuma, Ağustos 29, 2014



Tatlısız duramayan ben hava sıcaklığının yüksek olduğu bu günlerde,neredeyse tüm meyvelerin sorbesini yapıyorum.Hem tatlı ihtiyacımı karşılıyor hem de serinliyorum böylece.Ayrıca sorbe yapmak bana oyun oynamak gibi geliyor.Eğlenerek mutfakta geçen zamana da hiç acımıyorum bu arada.Zaman kıymetli malumunuz ve bu aralar kendi yaşamımda en çok sıkıntısını çektiğim ve pinti davrandığım kavram da o.Yetişememek denen şeyin ne olduğunu çok iyi anladım.Günü yirmibeş saat yapamayacağıma göre mevcut yirmidört saati çok planlı kullanmaktan başka çare yok.Neyse sorbe diyordum.Dondurmadan daha çok severek tükettiğim sorbe,bana farklı sunumlar ve geliştirilebilen tarifler olanağı sunuyor.Mesela zaman zaman bir miktar rakı veya votka,likör takviyesi serinliğe hoş bir tat katıyor.Dün yaptığım kavunlu sorbe,bir tatlı kaşığı rakıyla da hiç fena olmuyor.Kuplarda sunum yapabildiğim gibi,kaselerde top yapmadan süsleyerek de sunabiliyorum.Bu arada sunum fotoğrafım silinmiş telefonumdan yapım aşamasının fotoğrafı bendenize ait ama final fotoğrafı internetten alındı.Nasıl yaptım sorbeyi şimdi ona geçiyorum,kolay gelsin.

MALZEMELER:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su(arzu ederseniz eğer bir miktar alkollü içecek)
1 limonun suyu
1orta boy kavun
YAPILIŞI:
Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp,yaklaşık on dakika sonra ocaktan alıyor ve soğumaya bırakıyoruz.Dilimlediğimiz kavunu,soğuyan şerbeti ve limon suyunu da ekleyerek blendırdan geçiriyoruz.Ardından derin dondurucuya koyuyor ve iki saatte bir çıkarıp karıştırıyor ve tekrar dondurucuya koyuyoruz.Bir gece dondurucuda bekletilmesinin ardından servisten önce çıkarıp yine güzelce karıştırıp sunum yapacağımız kaplara alıyoruz.Taze nane yakışıyor sunumda ama tercih size kalmış tabi.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder