MALZEMELER:
1
paket tortellini makarna
2 2 yemek kaşığı beyaz şarap
3
7-8 yaprak
taze fesleğen
4
2 diş sarımsak
5 1 kutu krema
6
4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
7
1 yemek kaşığı tereyağ
8
8 adet ceviz
9
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI:
Önce kaynattığımız suda tortellinilerimizi yaklaşık 20-22
dakika haşlıyoruz.Daha önce söylediğim gibi normal makarnadan biraz daha uzun
zaman alıyor tortellinin pişmesi.Pişme işlemi bittiğinde süzüp bir kıyıda
beklemeye alıyoruz.Bu arada cevizlerimizi vurma yöntemiyle ufalıyoruz.İri
parçalar olması makbuldür.Kabuklarını
soyduğumuz sarımsaklarımızı da bir havan yardımıyla ezdikten sonra,wog tavanın
içine tereyağımızı,zeytinyağıyla birlikte koyup tereyağ eriyince tavaya
krema,beyaz şarap,kırılmış cevizler ve sarımsağı ilave edip karıştırıyoruz.
Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra haşlayıp,süzdüğümüz ama asla sudan
geçirmediğimiz tortellinilerimizi de wog tavaya alıyor ve 3-4 dakika
soteliyoruz.Sıcak sıcak tabaklara aldıktan sonra parmesan peyniri ve fesleğen
yapraklarıyla süsleyerek afiyetle yiyoruz.
Fotoğraf internetten alıntıdır.
Fotoğraf internetten alıntıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder