Anasayfa » , » TORTELLİNİ TARİFİ

TORTELLİNİ TARİFİ

Yazan Seagull on 18 Ağustos 2014 Pazartesi | Pazartesi, Ağustos 18, 2014




Geçen gün gittiğim bir yemekte tortelliniyle tanıştım.Daha önce yemediğim için tanıştım diyorum.Ülke mutfaklarına karşı engelleyemediğim bir mesafem var."Yemem"demiyorum ama,uygulama konusunda biraz tutuk olduğum bir gerçek.Sanırım yemek konusunda biraz muhafazakarım.Buna rağmen İtalyan mutfağı sanırım en çok sempatiyle yaklaştığım.Pizzasıyla,makarnasıyla kaynaşmışız iyice.Sanki bizden gibi geliyor hatta.Neyse sevdim ben bu tortenelliyi ve anında da aldım tarifini.Henüz yapmadım ama sabırsızlıkla paylaşıyorum işte.İşin püf noktalarını öğrendim bu arada.Haşlama süresini uzun tutuyoruz öncelikle.20-22 dakika civarında haşlıyoruz ve haşlanan tortenellileri asla sudan geçirmiyoruz.Ha bu arada zeytinyağ ve terayağı birlikte kullanıyoruz.Tereyağ erirken yanmasın diye bu da.İşte öyle.Tarif için gerekli malzemeleri yazmakla işe başlıyorum hemen.Kolay gelsin.


MALZEMELER:
1         paket tortellini makarna
2          2 yemek kaşığı beyaz şarap
3         7-8 yaprak  taze fesleğen
4         2 diş sarımsak
5        1    kutu krema
6         4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
7         1 yemek kaşığı tereyağ
8         8 adet ceviz


9         2 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Önce kaynattığımız suda tortellinilerimizi yaklaşık 20-22 dakika haşlıyoruz.Daha önce söylediğim gibi normal makarnadan biraz daha uzun zaman alıyor tortellinin pişmesi.Pişme işlemi bittiğinde süzüp bir kıyıda beklemeye alıyoruz.Bu arada cevizlerimizi vurma yöntemiyle ufalıyoruz.İri parçalar olması makbuldür.Kabuklarını soyduğumuz sarımsaklarımızı da bir havan yardımıyla ezdikten sonra,wog tavanın içine tereyağımızı,zeytinyağıyla birlikte koyup tereyağ eriyince tavaya krema,beyaz şarap,kırılmış cevizler ve sarımsağı ilave edip karıştırıyoruz. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra haşlayıp,süzdüğümüz ama asla sudan geçirmediğimiz tortellinilerimizi de wog tavaya alıyor ve 3-4 dakika soteliyoruz.Sıcak sıcak tabaklara aldıktan sonra parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyerek afiyetle yiyoruz.

Fotoğraf internetten alıntıdır.






0 yorum:

Yorum Gönder