Anasayfa » » BULGUR PİLAVI TARİFİ

BULGUR PİLAVI TARİFİ

Yazan Seagull on 8 Ağustos 2014 Cuma | Cuma, Ağustos 08, 2014




Pilav çeşitleri içinde,et suyuyla yapılmış domatesli bulgur pilavı en çok sevdiklerimdendir.Yaz domatesiyle olacak ama.Yerken domatesin o güzelim tadını alacaksınız.Bulgur hemen hemen her yemeğin yanına yakışur.Ayrıca pirinçle kıyaslandığında bulgurun besleyici özelliği daha fazladır.Doymamış yağa sahip olduğu için,toplam yağ oranı düşüktür.Folik asit oranının yüksekliği hamile ve çocuklar için tüketilmesi öncelikli gıdalar sınıfına alıyor bulguru.Kabızlığı ve bağırsak kanserini önler ve kolesterol içermez.Yani bulgur bir değil bir çok nedenden dolayı sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bir gıda maddesi.Şimdi pilavımın malzemelerini veriyorum,kolay gelsin.

MALZEMELER:
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağ veya tereyağ
1 büyük domates
2 adet sivri biber
1 adet orta boy soğan
1 diş sarmısak
tuz,pul biber,kekik
2,5 su bardağı et suyu veya su




YAPILIŞI:
Yemeklik doğranmış soğan ve biberi yağda hafifçe kavurduktan sonra,küp şeklinde doğranmış domateslerimizi ekleyelim.Domatesler suyunu çektiğinde 1 diş rendelenmiş sarmısağımızı da ilave ederk bir iki kez karıştırıp hazırladığımız et suyunu da tencereye koyup  kaynatalım.Domates renk vermemişse yarım çorba kşığı salça ekleyebiliriz.Kaynayan suya tuz ve baharatlarımızla birlikte yıkayıp süzdüğümüz bulgurumuzu da ilave edip,kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım.Kısık ateşte pişirdiğimiz bulgur pilavımızı 15-20 dakika demlenmeye bırakıp,ardından servisimizi yapalım.Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder