Anasayfa » » KIYMALI BEZELYE NASIL YAPILIR

KIYMALI BEZELYE NASIL YAPILIR

Yazan Seagull on 26 Ağustos 2014 Salı | Salı, Ağustos 26, 2014



Sıcaklar bir yandan,yazı yetiştirmenin telaşı ve şirketin işleri bir yandan derken mutfağa vakit ayıramaz oldum.Evden çalışma olayı işe gitmekten daha zormuş bu arada bunu kavradım.Karar verdim pazartesiden itibaren şirkete gitmeye başlayacağım.Sanırım işleri merkezden yürütmek daha az yorucu.
Bu koşuşturmacanın içinde canım bezelye istedi bugün.Ama maalesef evde bezelye yoktu.Kafaya taktım ya,illa bezelye pişireceğim,kış için dondurucuya attığım bezelyelerden çıkardım bir paket.Sonuçte yiyecek olan ben değil miyim;ha kışın yemişim ha ağustosta kime ne?Kocaman bir tabak ta salata yaptım,tabii pilavsız olmaz.Ceren bile yedi vallahi.İşte bugünkü mutfak maceram böyle sonuçlandı.Şimdi yaptığım harika kıymalı bezelyenin tarifini paylaşıyorum efendim.Kolay gelsin.

MALZEMELER
500 gr ayıklanmış bezelye
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 adet büyük domates
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 orta boy patates
tuz ve pul biber




YAPILIŞI
Kıymamızı zeytinyağında suyunu çekene kadar kavurup soğanını ekliyoruz.Soğanlarla kavrulan kıymaya küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edip suyunu çekmesine yakın salçayı koyuyor kısa bir sürede bu şekilde karıştırdıktan sonra bezelyeleri ekliyor ve tencerenin kapağını kapatara kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.Bezelyeler hafifçe sararmaya başladığında,tuz ve baharatımızı serpip,2 su bardağı sıcak su ilavesiyle pişirme işlemine devam ediyoruz.Bezelyeler biraz yumuşayınca da küp şeklinde doğradığımız patatesleri ekliyoruz.Bezelyenin cinsine göre pişme süresi farklılık gösterdiği için şu kadar dakika vs. demiyorum.Kontrol ederek pişme süresini ayarlamanız gerekiyor.Keyifli,sohbeti bol sofralar efendim;afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder