Anasayfa » » FIRIN MAKARNA TARİFİ

FIRIN MAKARNA TARİFİ

Yazan Seagull on 22 Ağustos 2014 Cuma | Cuma, Ağustos 22, 2014




Makarna güzeldir.Kıymalı ve domateslisini çok severim.Fırın makarnaya gelince,börek çörek gibi gelir bana.Hep ikinci yemek olarak yapar ama yalnızca onu yiyerek kalkarım sofradan.Sebzelisi,kıymalısı vs. yapılsa da sadesine alışmış elim.Beşamel sosu hazırlayıverip,atarım fırına.Sanırım pratik yapılan yemekler,damak tadımı belirlerken biraz daha ön planda.Neyse malzemelerle başlayalım işe.



MALZEMELER:
1 paket fırın makarna
2 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tane defne yaprağı
1 diş sarmısak
maydanoz
1 su bardağı sert beyaz peynir rendesi
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz ve karabiber



YAPILIŞI:
Defne yaprağı ve sarmısakla haşladığımız makarnayı süzerek bir kenarda beklemeye alalım.Ve beşamel sosu hazırlamaya başlayalım.Tereyağda yakmadan unu kavurup,oda sıcaklığındaki sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz.Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp,biraz ılımasını bekliyoruz.Daha sonra tuz, karabiber ve yumurtaları ekleyip,çok güzel çırpıyoruz.
Geniş bir kapta,haşlanıp süzülmruüş makarnayı hazırladığımız sos ve ince kıydığımız maydanozla karıştırılmış peynirle güzelce harmanlayıp,yağlanmış fırın kabına döşüyor ve üzerine kaşar peynirini serpiyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Çok fazla kızartırsanız sertleşeceğini aklınızda tutun.Benimki biraz öyle oldu.Afiyet olsun.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

1 yorum: