Anasayfa »
BAKLAGİLLER
» TAVUKLU YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ
TAVUKLU YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ
Yazan Seagull on 21 Ağustos 2014 Perşembe | Perşembe, Ağustos 21, 2014
Mercimeğin her hali benim için vazgeçilmezdir.Mercimek çorbasını sevdiğim gibi yeşil mercimeğin de yemeğini çok severim.Yaz mevsiminde bakliyatları az tüketme alışkanlığımızdan olsa gerek uzun zamandır yapıp,yemediğim bir yemekti.Aklıma düştü bugün ve sıcak mıca demeyip pişirdim.Eee pişirdiysem burda paylaşmamak olmazdı tabii.
Mercimek gerçekten besin değeri çok yüksek bir yiyecek.Ne ararsanız var.Hatta yok yok nerdeyse.Protein zengini olduğu için pişirilirken ete ihtiyaç yok ama ben kıymalı sını çok severim.Bugün tavuk etlisini denedim.En az kıymalısı kadar lezzetli oldu.
Kısaca mercimeğin faydalarından da söz ettikten sonra tarif kısmına geçelim.Efendim mercimek,zihinsel ve fiziksel aktivitemizi arttırıyor.Kansızlığa iyi geldiği gibi,kan yağlarını düşürüyor.Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önlüyor.Bunlar ve benzeri birçokfaydası da mercimeği mutfağın olmazsa olmazlarından yapıyor.Ayrıca kaynattığınız mercimek suyunu içmenin kas ağrılarını giderdiği gibi bir yazı da okudum.Ne ölçüde etkili bilmem internetin yalancısıyım.
MALZEMELER:
1büyük çay bardağı yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
1 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
1 parça tavuk göğsü
1 diş sarmısak
1/2 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz,pul biber,çok az kimyon
YAPILIŞI:
Küp şeklinde doğranmış tavuk göğsünü yağda suyunu çekene kadar pişirdip soğanı ekleyelim.Bir iki çevirdikten sonra havuç ve biberi de tencereye koyup,hafifçe kavuralım.Küçük doğranmış domatesleri de ilave edip,suyunu çekmeye başladığında yıkanmış mercimeğimizi tencereye koyup kapağını kapatalım.Kısık ateşte kısa bir süre mercimeklerin pişmesinden ardından,sıcak suyla sulandırılmış salçamızı da ekleyelim.Ve 2,5 su bardağı sıcak suyla birlikte tuz ve pul biber,kimyon takviyesini yapıp;aralıklarla kontrol ederk pişmesini bekleyelim.Pilav ve salata eklemesiyle masada yerini almaya hazır efendim yeşil mercimek yemeğimiz.Sofranızdan eksik etmeyin.Afiyet olsun.

Yazar Hakkinda: Dilek KALAYCI
Yemek tarifi yazmak hayatta aklıma gelecek en son şey bile değilken,beni bile şaşırtan bir ilgi ve şevkle önce blog sonra da web sayfamla daldım bu ortama.Keyif alıyorum yazarken,öğreniyorum ve mutfağı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok seviyorum.Yeni lezzetlerle tanışmak,klasik tariflerden esinlenip yeni tatlar yaratmak ve en güzeli de bunları sizlerle paylaşmak..İnsanın keyif aldığı şeylerle uğraşıyor olmasının tadını aldığım bu yerde,daha çok öğrenmek ve daha çok paylaşmak arzusundayım.Kolay mutlu olan,ağlarken bile gülümsemeyi beceren bir martı,heyecanla ve çocukça biraz da mutfakta kanat çırpıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder