Anasayfa » » DOMATES ÇORBASI TARİFİ

DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Yazan Seagull on 10 Ağustos 2014 Pazar | Pazar, Ağustos 10, 2014




Bendeniz yaz mevsiminde çorba yapmak dendiğinde",deli kızın çeyizi hep bir örnek" misali,domates çorbasından başka bir şey düşünmem.Hava ne kadar sıcak olursa olsun,kaşar peyniri ve maydanozla süslenmiş domates çorbası tabağını gördüğümde; tok bile olsam elim kaşığa gidiverir.
Domates yararları saymakla bitmeyecek gibi görünen bir sebze.Kan basıncını düşürmesi,az kalorili oluşu,lif içeriğinin yüksekliği vs. gibi özellikler ilk aklıma gelenler arasında.Bu çok sevdiğim çorbayı nasıl yaptığıma gelince:

MALZEMELER:

4 adet domates
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı su
1 kahve fincanı un
tuz
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

Yıkanmış domatesleri rendeleyip beklemeye alıyoruz.Unu yağda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Yakmamaya dikkat edelim.Kavrulan una domateslerimizi ekleyip,3-4 dakika domatesleri pişirdikten sonra,azar azar süt ve suyu ekleyelim.Tuzunu koyup,kaynayana kadar karıştırıp,kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 4-5 dakika kendi halinde ara sıra karıştırarak pişirelim.Sıcak olarak kaselere aldığımız çorbamızı kaşar peyniri ve maydanozla zenginleştirerek servisini yapalım.Afiyet olsun....


0 yorum:

Yorum Gönder