Anasayfa » , » CİĞER SOTE TARİFİ

CİĞER SOTE TARİFİ

Yazan Seagull on 9 Ağustos 2014 Cumartesi | Cumartesi, Ağustos 09, 2014




"Bir kolay yemek tarifi daha"yazmıştım ki,bu bana bile saçma geldi.Aslında yemek yapmak zaten kolay bir iş diye düşündüm.Yemek yapmayı zaman zaman da zor kılan,fiziksel ve ruhsal durumumuz sanırım.Özünde,küçük nüanslar hariç tüm yemekler benzer bir mantıkla yapılıyor çünkü.Bazen bir yumurta kırıp pişirmeye erinirken bazen çok daha komplike yemekleri yorulmadan,zevkle yapabiliyor hatta bunun için harcadığımız zamana bile hayıflanmayabiliyoruz.
Bugün kısa sürede hazırlanıp,keyifle yenebilen bir tarife sıra geldi.Bu arada kendi yaşam tempomdan dolayı ağırlıklı olarak seçtiğim tariflerin,pratik ve çabuk olduklarını farkettim.Hafta içinde özellikle,istesem de mutfakta geçirdiğim süreyi uzun tutamıyorum maalesef.
Ciğer sote tarifi paylaşıyorum efendim.İçeriğindeki demir nedeniyle,özellikle anemi problemi olanlara haftada bir kez olsun önerdiğim bir sakatat ciğer.Ayrıca B12,A vitamini ve folik asit zenginliği de ciğersiz olmaz dedirtiyor.Tabi ben ciğerli menülerimi hazırlarken bunları düşündüğümü pek hatırlamıyorum ama yine de dikkate alınmalı diyorum.

MALZEMELER:
500 gr ciğer
1 orta boy soğan

3-4 adet ince sivri biber
2 orta boy domates
1 diş sarmısak
tuz,pul biber,kekik,1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:
Küp şeklinde doğradığımız soğanı yağda hafif pembeleştirdikten sonra,minik doğranmış ciğeri lave ediyoruz.Ciğer suyunu çekene kadar ara ara karıştırıp hafifçe kavrulmasını sağlıyoruz.Ardından tuz ve pul biberini koyup,küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.İstenirse çok az salça da konabilir.Bir iki dakika domateslerle pişirdikten sonra,biberleri ve 1 diş sarmısak rendesini de koyuyor ve kısık ateşte pişiriyoruz.İhtiyaç duyulursa 1 kahve fincanı su eklenebilir ki ben genelde bunu hiç yapmıyorum.Pişme işleminin sonuna doğru kekik ve karabiber ekleyip,servis tabağına alıyoruz.Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder