Lifli ve tok tutan bir sebze olan kabak,az kalorili olması nedeniyle diyet yapanlar için de son derece uygun bir besindir.Bağırsakları rahatlatır.Yüksek tansiyon ve kan şekerini düşürür;ayrıca B1 ve C vitaminileriyle ,fosfor ve potasyum gibi mineralleri de yüksek oranda içerir.
Kabak dolması tarifim var bugün.Mutfağa girdiğimde hedef kabak dolması yapmaktı sadece ama dolma içim artınca,iki tane de patlıcan ekledim ben.Kolay bir yemek,uğraştırmayan bir tarif.Haydi mutfağa............
MALZEMELER:
4 adet yuvarlak minik girit kabağı
250 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet soğan (küçük)
1 ortaboy domates
1 yemek kaşığı salça
maydanoz,dereotu
tuz,karabiber,pul biber
zeytinyağ
YAPILIŞI:
Soğanı rendeyin,domatesin kabuğunu soyarak,küp şeklinde doğrayın ,maydanoz ve dereotu yapraklarını ince kıyın,salça,zeytinyağ ve yıkadığınız pirinçle beraber tüm malzemeyi kıymayla karıştırın.Baharat-tuz dengesini kendinize göre ayarlayın.
Kabakların dış kabuklarını tırtıklı soyun ve içlerini güzelce oyduktan sonra tuzlayın.Tuzlama işleminin ardından,hazırladığınız dolma harcını kabakların içine doldurun.Bir parmak kadar boşluk bırakın.Tencereye yerleştirdiğiniz kabaklarınıza 1 su bardağı su,bir kaç damla zeytinyağ ve çok az salça ekleyerek pişirmeye başlayın.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.40 dakika yeterli oluyor ama siz çatalla kontrol ederek ocaktan alın.İsterseniz yoğurtla,isterseniz dereotu,maydanozla servisinizi yapın.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder