Anasayfa » » SOĞAN HALKALARI

SOĞAN HALKALARI

Yazan Seagull on 11 Temmuz 2014 Cuma | Cuma, Temmuz 11, 2014







Genelde evde uğraşmak yerine marketten almayı tercih ettiğimiz soğan halkalarını evde hazırlamak sanıldığı kadar oyalayıcı bir iş değil.Bir çok kişi evde hazırlanan halkaları şeklini beğenmediği için tercih etmiyor.Oysa bunun da püf noktaları var herşeyin olduğu gibi.Öncelikle halkalarınız çok ince olmasın,bu bir.Sonra harcın kıvamı da önemli.Ne sıvı,ne de katı olacak.Hani klasik "boza kıvamı"benzetmesi vardır ya,onun gibi işte.Tuzla ovun iyice halkaları;daha sonra una ve istediğiniz baharatlara bulayın..
Buzlukta en az 4-5 saat bekletin hatta mümkünse bir gece buzlukta kalsın..Ve sonra bol yağda kızartın.Emin olun buzluğunuzda gereksiz yer kaplamayacak bundan sonra dondurulmuş hazır halkalar.


Malzemeler:
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta akı
4 büyük soğan(1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon
2 çorba kaşığı un


Yapılışı:

Un elenir.İçine yağ,süt,baharat,tuz konarak ve topaklanmamasına dikkat ederekyavaş yavaş karıştırılır.Yumurta akı bir cam kasede çırpılarakkar haline getirilir ve hamura katılır.Doğranmış soğanlar tek halka halinde alınır ,önce una bulanır sonra bir çatal yardımıyla hamura daldırılır.Fazlası süzdürülerek kızgın yağa atılır.Kızaran halkaların fazla yağını emdirmek için kağıt yayılmış bir kaba alınır.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder