Genelde evde uğraşmak yerine marketten almayı
tercih ettiğimiz soğan halkalarını evde hazırlamak sanıldığı kadar oyalayıcı
bir iş değil.Bir çok kişi evde hazırlanan halkaları şeklini beğenmediği için
tercih etmiyor.Oysa bunun da püf noktaları var herşeyin olduğu gibi.Öncelikle
halkalarınız çok ince olmasın,bu bir.Sonra harcın kıvamı da önemli.Ne sıvı,ne
de katı olacak.Hani klasik "boza kıvamı"benzetmesi vardır ya,onun
gibi işte.Tuzla ovun iyice halkaları;daha sonra una ve
istediğiniz baharatlara bulayın..
Buzlukta
en az 4-5 saat bekletin hatta mümkünse bir gece buzlukta kalsın..Ve sonra bol
yağda kızartın.Emin olun buzluğunuzda gereksiz yer kaplamayacak bundan sonra
dondurulmuş hazır halkalar.
Malzemeler:
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta akı
4 büyük soğan(1 cm
kalınlığında dilimlenmiş)
tuz,karabiber,kırmızı
biber,kimyon
2 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Un elenir.İçine
yağ,süt,baharat,tuz konarak ve topaklanmamasına dikkat ederekyavaş yavaş
karıştırılır.Yumurta akı bir cam kasede çırpılarakkar haline getirilir ve
hamura katılır.Doğranmış soğanlar tek halka halinde alınır ,önce una bulanır
sonra bir çatal yardımıyla hamura daldırılır.Fazlası süzdürülerek kızgın yağa
atılır.Kızaran halkaların fazla yağını emdirmek için kağıt yayılmış bir kaba
alınır.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder