Anasayfa » » PİLAV PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

PİLAV PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Yazan Seagull on 24 Temmuz 2014 Perşembe | Perşembe, Temmuz 24, 2014

Pilav sofralarımızın olmazsa olmazı.Dolma ve sarmalar dışında ne pişirsek,yanında pilav,makarna ikilisinden birini hazırlarız genelde.En azından bizim evde kural bu.Hiç birimiz pek fazla ekmek tüketmediğimizden olsa gerek,pilan yahut makarna olmazsa olmazımızdır.Eskiler tane tane pilav yapabilen bir kız için "olmuş" derlermiş.Yani iyi pilav yapabilen biri diğer tüm yemeklerin altından kalkabilir mealinde bir onay bu.
İyi pilavın birinci koşulu illa ki iyi pirinç.Ben baldodan şaşmam pilavda.Ardından da diğer gereklilikler geliyor tabi.Neymiş bunlar sıralıyorum şimdi.
1-Pirincinizi 1 çay kaşığı tuzla ılık suda en az yarım saat bekletin.Su kaynar olmasın.

2-Bekletme işleminin ardından bulanık suyu tamamen berraklaşana kadar ovalamadan yıkayın.

3-Pilav pişirirken kullanacağınız tereyağ lezzetin garantisidir.Ben zeytinyağ+terayağ ikilisini tercih ediyorum.

4-Bir kaç damla limon suyu pilavınızın beyaz ve parlak olmasını sağlar.

5-pişme esnasında tencerenin kapağını  açmamaya çalışın ve asla karıştırmayın  pilavınızı.

6-Yayvan bir tencere kullanmaya çalışın.

7-Pilavınızın altını kapattıktan sonra, demlenmeye bırakmadan önce spatula yardımıyla çok hafif karıştırmak  gerekiyor. Nem dengesi sağlandığı için pirinç taneleri  iyice açılıyor...

Lezzetli sofralarda,keyifli yemekler diliyorum.Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder