Pilav sofralarımızın olmazsa olmazı.Dolma ve sarmalar dışında ne pişirsek,yanında pilav,makarna ikilisinden birini hazırlarız genelde.En azından bizim evde kural bu.Hiç birimiz pek fazla ekmek tüketmediğimizden olsa gerek,pilan yahut makarna olmazsa olmazımızdır.Eskiler tane tane pilav yapabilen bir kız için "olmuş" derlermiş.Yani iyi pilav yapabilen biri diğer tüm yemeklerin altından kalkabilir mealinde bir onay bu.
İyi pilavın birinci koşulu illa ki iyi pirinç.Ben baldodan şaşmam pilavda.Ardından da diğer gereklilikler geliyor tabi.Neymiş bunlar sıralıyorum şimdi.
1-Pirincinizi 1 çay kaşığı tuzla ılık suda en az yarım saat bekletin.Su kaynar olmasın.
2-Bekletme işleminin ardından bulanık suyu tamamen berraklaşana kadar ovalamadan yıkayın.
3-Pilav pişirirken kullanacağınız tereyağ lezzetin garantisidir.Ben zeytinyağ+terayağ ikilisini tercih ediyorum.
4-Bir kaç damla limon suyu pilavınızın beyaz ve parlak olmasını sağlar.
5-pişme esnasında tencerenin kapağını açmamaya çalışın ve asla karıştırmayın pilavınızı.
6-Yayvan bir tencere kullanmaya çalışın.
7-Pilavınızın altını kapattıktan sonra, demlenmeye bırakmadan önce spatula yardımıyla
çok hafif karıştırmak gerekiyor. Nem dengesi sağlandığı için pirinç taneleri iyice açılıyor...
Lezzetli sofralarda,keyifli yemekler diliyorum.Afiyet olsun.
Anasayfa »
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
» PİLAV PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Yazar Hakkinda: Dilek KALAYCI
Yemek tarifi yazmak hayatta aklıma gelecek en son şey bile değilken,beni bile şaşırtan bir ilgi ve şevkle önce blog sonra da web sayfamla daldım bu ortama.Keyif alıyorum yazarken,öğreniyorum ve mutfağı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok seviyorum.Yeni lezzetlerle tanışmak,klasik tariflerden esinlenip yeni tatlar yaratmak ve en güzeli de bunları sizlerle paylaşmak..İnsanın keyif aldığı şeylerle uğraşıyor olmasının tadını aldığım bu yerde,daha çok öğrenmek ve daha çok paylaşmak arzusundayım.Kolay mutlu olan,ağlarken bile gülümsemeyi beceren bir martı,heyecanla ve çocukça biraz da mutfakta kanat çırpıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder