Yemeklerde olduğu kadar,kahvaltı sofraları ve çay saatlerinde de severek tükettiğimiz mücveri hazırlamak oldukça kolay.Burada kabak mücverini anlatacağım ama patates,pırasa ,karnıbahar vs. gibi bir çok sebzenin mücveri de hemen hemen aynı biçimde yapılıyor.Hatta karışık sebzelerle bile mücver yapabilirsiniz.
Malzemeler:
500 gr rendelenmiş kabak
1 adet rendelenmiş soğan
1 demet kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1/2 kg sarmısaklı yoğurt(istenirse)
1 su bardağı sıvı yağ
tuz-karabiber
Yapılışı:
Tüm malzeme derin bir kaba konarak karıştırılır.Tavada ısınan yağın içinehazırlanan karışımdan birer kaşık,muntazam olacak şekilde dökülür.Bir tarafı kızarınca,diğer tarafı çevrilir.Yağı süzülerek,kağıt havlu yayılmış bir tabağa alınıp bir süre bekletilir.Daha sonra servis tabağına alınır.Sıcakken sade olarak servis edilebildiği gibi,arzu edilirse üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerk de tüketilebilir.Afiyet olsun.
Anasayfa »
KIZARTMALAR
» KABAK MÜCVERİ

Yazar Hakkinda: Dilek KALAYCI
Yemek tarifi yazmak hayatta aklıma gelecek en son şey bile değilken,beni bile şaşırtan bir ilgi ve şevkle önce blog sonra da web sayfamla daldım bu ortama.Keyif alıyorum yazarken,öğreniyorum ve mutfağı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok seviyorum.Yeni lezzetlerle tanışmak,klasik tariflerden esinlenip yeni tatlar yaratmak ve en güzeli de bunları sizlerle paylaşmak..İnsanın keyif aldığı şeylerle uğraşıyor olmasının tadını aldığım bu yerde,daha çok öğrenmek ve daha çok paylaşmak arzusundayım.Kolay mutlu olan,ağlarken bile gülümsemeyi beceren bir martı,heyecanla ve çocukça biraz da mutfakta kanat çırpıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder