Anasayfa » » KABAK MÜCVERİ

KABAK MÜCVERİ

Yazan Seagull on 11 Temmuz 2014 Cuma | Cuma, Temmuz 11, 2014

Yemeklerde olduğu kadar,kahvaltı sofraları ve çay saatlerinde de severek tükettiğimiz mücveri hazırlamak oldukça kolay.Burada kabak mücverini anlatacağım ama patates,pırasa ,karnıbahar vs. gibi bir çok sebzenin mücveri de hemen hemen aynı biçimde yapılıyor.Hatta karışık sebzelerle bile mücver yapabilirsiniz.


Malzemeler:
500 gr rendelenmiş kabak
1 adet rendelenmiş soğan
1 demet kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1/2 kg sarmısaklı yoğurt(istenirse)
1 su bardağı sıvı yağ
tuz-karabiber


Yapılışı:
Tüm malzeme derin bir kaba konarak karıştırılır.Tavada ısınan yağın içinehazırlanan karışımdan birer kaşık,muntazam olacak şekilde dökülür.Bir tarafı kızarınca,diğer tarafı çevrilir.Yağı süzülerek,kağıt havlu yayılmış bir tabağa alınıp bir süre bekletilir.Daha sonra servis tabağına alınır.Sıcakken sade olarak servis edilebildiği gibi,arzu edilirse üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerk de tüketilebilir.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder