Anasayfa » » ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Yazan Seagull on 9 Temmuz 2014 Çarşamba | Çarşamba, Temmuz 09, 2014


Yaz aylarının benim için en gözde sebzesi barbunyadır.Bitkisel protein içeriği yüksek olan barbunyanın 100 gr'ında,50 gr etle eşdeğer protein vardır.Düşük yağlı ancak kaliteli protein içeriği nedeniyle mutfağımızdan eksik edilmemelidir.Demir,çinko,magnezyum içeren barbunya, emilimin gerçekleşebilmesi için illa ki Cvitamini içeren yiyeceklerle birlikte tüketilmelidir.Ben bunu servis esnasında ince kıydığım bolca maydanozla sağlamaya çalışıyorum.Şimdiden kolay gelsin diyor ve tarifime geçiyorum. :)

Malzemeler:
  • 1 kg. barbunya
  • 2 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
  • 2 baş kuru soğan, doğranmış
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 havuç
  • 2,3 adet acı sivri biber
  • 1 kesmeşeker
  • tuz



 Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanmış barbunyaları sıcak suda haşlıyoruz.Küp şeklinde doğranmış soğanları ve halka şeklinde doğranmış biberleri yağda biraz çevirdikten sonra havuçları ekliyoruz.Havuçlar biraz pembeleştiğinde domatesleri de koyup,ezilmeye başladığında salçayı ekliyoruz.Ardından barbunyaları,tuzu ve şekeri de ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.5 dakika sonra suyunu koyup barbunyalar yumuşadığında ocağı kapatiyoruz.Bir kaç saat soğumaya bırakıyor ve servis esnasında ince kıyılmış bolca maydanozla işlemi bitiriyoruz.Afiyet olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder