Anasayfa » » LİMONLU SORBE TARİFİ

LİMONLU SORBE TARİFİ

Yazan Seagull on 28 Temmuz 2014 Pazartesi | Pazartesi, Temmuz 28, 2014



Sorbe,dondurmayla karıştırılabilen son derece hafif,yaz günleri için ideal bir tatlıdır.Ama asla dondurma değildir.Dondurmaya konan süt ve yumurta sorbede kullanılmaz.Çinlilerin yemek kültürüne hediyesidir.Onlardan Araplar,Araplardan da avrupalılar almışlardır sorbeyi.Sözcük Arapça "şarap"ken,dilimize tatlı içecek anlamına gelen "şerbet"olarak yerleşmiştir.
Kar,meyve ve bal karışımıyla yapılan ilk sorbenin ardından zaman içinde meyve püresi,meyve suyu ve şeker ana malzeme olarak kullanılmaya başlanmış.İlk bakışta dondurmayla karıştırılan sorbeyi dondurmadan ayıran en belirgin özelliği yumurta ve süt kullanılmaması.Farklı tatlar arandığında,şurup yerine likör,şampanya veya şarap kullanılabilir.Dondurmadan çok daha lezzetli ve hafif bir yaz tatlısı olan sorbe,dondurmaya göre daha gevşek,kristalize bir yapıya sahiptir.Sorbe servisinde uzun ayaklı kadehler ve kuplar kullanılabildiği gibi meyve kabukları da kullanılabilir.
Ben size yapımı kolay,malzemesi son derece sıradan olan limonlu sorbe tarifi vereceğim.Kolay gelsin.

Malzemeler:
2 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı su
1 bardaktan biraz az limon suyu
YAPILIŞI:
Su,pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini karıştırıp kaynatın.5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Limon suyunu ve pudra şekerini ilave edip 1 gece buzlukta bekletin.Kuplara veya içi oyulmuş limon kabuklarının içine doldurup taze nane yapraklarıyla servis edin.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder