Anasayfa » » ETLİ SAFRANLI PİLAV TARİFİ

ETLİ SAFRANLI PİLAV TARİFİ

Yazan Seagull on 28 Temmuz 2014 Pazartesi | Pazartesi, Temmuz 28, 2014



Yemek tarifi yazmaya başladıktan sonra anladım ki,sadece yapmak,yazmak değil önemli olan.Yemek fotoğrafçılığı diye bir kavram var ve ben bu konuda bir hayli kötü durumdayım sanırım.Artı sunumdaki detaylar,yaratıcılığınız,zevkiniz...Hepsi bir bütün.Öğrenmem gereken ne çok şey var diye düşünürken hiç gözüm yılmıyor ama.Daha bir heyecanlı,istekli ve meraklı dalıyorum işin içine.İnatçı kişiliğim,pes etmeme izin vermeyecek biliyorum.Ve biliyorum ki bir gün Martı'nın Mutfağı bir hayli kalabalık olacak.

Bugün safranlı etli pilav tarifi paylaşacağım sizle.Annemin sık yaptığı ve sanırım renginden dolayı önyargılı olup,pek de rağbet etmediğim safranlı pilavın etli tarifini denediğimde belki de yapan benim diye sevdim ben.Mutfakla her zamankinden daha yoğun ilgilendiğim şu günlerde,neyi,nekadar güzel pişirirsem pişireyim annemin yemeklerine duyduğum özlemi bir türlü bertaraf edemiyorum.Demek ki anne yemeğinin yeri doldurulamıyor.Safranlı etli pilav tarifimize geçelim artık.

MALZEMELER:
1su bardağı baldo pirinç
300 gr kuzu eti
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
yeterince tuz
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı safran
karabiber

YAPILIŞI:
Öncelikle yarımsaat suda beklettiğimiz pirinci yıkayıp süzelim.Ardından minik doğranmış etimizi tereyağda kavurarak pişirelim.Dana eti kullanmayı tercih ediyorsak eti suyla kaynatıp köpüğünü alalım ve eti tavaya çok az su ile birlikte alıp kısık ateşte,tereyağla,tuzunu ve karabiberini koyarak pişirelim.Etimizi pişirdikten sonra pirincimizi 2 kaşık zeytinyağında kavurup,safranı ekleyelim ve 1,5  su bardağı etsuyu ilavesiyle kaynamaya bırakalım.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve indirmeye yakın minik minik doğradığımız kırmızı biberleri ekleyelim.Ocağın altını kapadıktan sonra en az 15 dakika dinlendirdiğimiz safranlı pilavımızın servisini yaparken üzerine kuşbaşı etleri koyalım ve varsa taze kekikle süsleyelim.Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder