Bugün safranlı etli pilav tarifi paylaşacağım sizle.Annemin sık yaptığı ve sanırım renginden dolayı önyargılı olup,pek de rağbet etmediğim safranlı pilavın etli tarifini denediğimde belki de yapan benim diye sevdim ben.Mutfakla her zamankinden daha yoğun ilgilendiğim şu günlerde,neyi,nekadar güzel pişirirsem pişireyim annemin yemeklerine duyduğum özlemi bir türlü bertaraf edemiyorum.Demek ki anne yemeğinin yeri doldurulamıyor.Safranlı etli pilav tarifimize geçelim artık.
MALZEMELER:
1su bardağı baldo pirinç
300 gr kuzu eti
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
yeterince tuz
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı safran
karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle yarımsaat suda beklettiğimiz pirinci yıkayıp süzelim.Ardından minik doğranmış etimizi tereyağda kavurarak pişirelim.Dana eti kullanmayı tercih ediyorsak eti suyla kaynatıp köpüğünü alalım ve eti tavaya çok az su ile birlikte alıp kısık ateşte,tereyağla,tuzunu ve karabiberini koyarak pişirelim.Etimizi pişirdikten sonra pirincimizi 2 kaşık zeytinyağında kavurup,safranı ekleyelim ve 1,5 su bardağı etsuyu ilavesiyle kaynamaya bırakalım.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve indirmeye yakın minik minik doğradığımız kırmızı biberleri ekleyelim.Ocağın altını kapadıktan sonra en az 15 dakika dinlendirdiğimiz safranlı pilavımızın servisini yaparken üzerine kuşbaşı etleri koyalım ve varsa taze kekikle süsleyelim.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder