Anasayfa » » ŞEHRİYELİ KOLAY PİLAV TARİFİ

ŞEHRİYELİ KOLAY PİLAV TARİFİ

Yazan Seagull on 24 Temmuz 2014 Perşembe | Perşembe, Temmuz 24, 2014





Japonya ve Çin'de çok tüketilen pilav,Osmanlı döneminde saray yemekleri sınıfındayken bugün kullanımı çorbalar kadar yaygınlaşmış bir yemek olarak sofralarımızda.İçerdiği azot ve poyasyum  kan basıncını dengelediğinden dolayı hipertansiyon ve böbrek rahatsızlığı olanların pirinç dolayısıyla da pilav tüketmeleri önerilir.B1 ve B2 vitaminlerini de içinde barındıran pirinç bu vitamin grubunun enerji oluşumuna katkısı göz önünde bulundurulduğunda daha bir kıymetlenir.Bu yönüyle karbonhidrat ihtiyacının karşılanmasında doğru bir seçimdir.İki yemek kaşığı pilav yaklaşık olarak 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir.Yani diyorum ki,sofralarınızdan pilav çeşitlerini eksik etmeyin.

Pilav çeşitleri,evet.Çünkü pirinç pilavının sadesinden tutun,şehriyeli,sebzeli,etli vs bir çok çeşidi mevcut.Ben bugün şehriyeli pirinç pilavı tarifiyle işe başlamak istiyorum.Kolay gelsin şimdiden.

MALZEMELER:
1 su bardağı baldo pirinç
2 kaşık şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 su bardağı su
tuz

YAPILIŞI:
Yarım saat ılık suda beklettiğimiz pirincimizi yıkayıp,suyunu süzüyoruz.Tencereye koyduğumuz yağımızda şehriyelerimizi yakmadan kavuruyor ve 1,5 su bardağı suyu ekliyoruz.Tuzunu da ilave ettikten sonra,su kaynamaya başladığında beklemede olan yıkanmış,suyu süzülmüş pirinçlerimizi de tencereye koyup;kaynamaya başladığında altını kısıyoruz ocağın.Pişme esnasında,karıştırmıyor ve olabildiğince tencerenin kapağını açmıyoruz.Pirinçlerimşz suyunu çektiğinde,bir spatula yardımıyla hafifçe karıştırdığımız pilavımızı demlenmeye bırakıyor ve ardından sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.





0 yorum:

Yorum Gönder