Anasayfa » » KADINBUDU KÖFTE TARİFİ

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ

Yazan Seagull on 24 Temmuz 2014 Perşembe | Perşembe, Temmuz 24, 2014




Hem sıcak hem de soğuk tüketilebilir olması ve doyurucu özlelliğinin yanında,lezzeti ve sunum şıklığı kadınbudu köfteye özel bir yer veriyor mevcut köfte çeşitlerinin arasında.Besin değerine gelince:Ölçüyü kaçırmadığınız sürece diyetteyken bile tüketebilirsiniz efendim. :)Şimdi size kolay gelsin diyor ve neler lazım yazıyorum hemen.
MALZEMELER:
500 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
isteğe bağlı bir miktar kıyılmış maydanoz
3 adet yumurta
tuz,karabiber
galeta unu
sıvıyağ


YAPILIŞI:

Kıymamızın yarısını,ince doğradığımız soğanla birlikte kavuralım.Bir kenarda soğumaya bırakalım.1 fincan pirinci 1 su bardağı suda haşlayıp süzelim.Diğer tarafta çiğ kıymanın içine 1 adet yumurta,maydanoz,tuz ve karabiberi koyup,soğuyan kavrulmuş kıyma ve süzülmüş pirinci ilave ederek güzelce yoğuralım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.Ardından harcımızdan iri yassı köfteler yapıp önce galeta ununa sonra da bir kapta çırptığımız yumurtaya bulayarak kızgın yağda her tarafı pembeleşinceye kadar kızartalım.Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldığımız köftelerimizi servis tabağına alalım.Veee afiyetle yiyelim efendim. :)

Aşağıda ki tabloda  1 adet veya 100 gr kadınbudu köfte bize neler kazandırıyor onu göstermişler.Bu verileri www.diyetkolik.com'dan aldım bu arada. :)


  100 gr  kadınbudu köfte 1 adt.kadınbudu köfte
Protein (g) .13,08 .11,8
Yağ (g) .27,07 .24,4
Kolesterol (mg) 79.95 72
Sodyum (mg) 295.92 266.3
Potasyum (mg) 225.36 202.8
Kalsiyum 23.20 .20,09
Vitamin A 47.74 43
Vitamin C .2,37 .2,1
Demir 1,51 .1,4
     














0 yorum:

Yorum Gönder