Et-kemik suları,çorba ve pilavlarda kullanıldığı gibi sos ve et yemeklerinin yapımında da kullanılır ve doğal lezzet verdiği gibi besleyici değeri de arttırır.koyun veya dana kemiklerinin çeşitli sebzelerle birlikte haşlanmasıyla elde edilir.Ben zeytinyağı ve çok az salçayla ovalalayarak kısa süre fırınlıyorum kemikleri ve ardından da sevdiğim baharat ve sebzelerle birlikte haşlıyorum.Nefis lezzetler çıkıyor karşıma.Hazırladığım et suyunu silikon kaplar veya kağıt bardaklara doldurarak dondurucuda muhafaza ediyorum.Biraz zahmetli gibi görünse de bunyonları kullanmamakta yarar var.Çünkü içlerinde yoğun olarak MSG kullanılıyor.Bu kadar ön bilginin ardından tarifime geçiyorum.Kolay gelsin.
Malzemeler:
1 kilo dana kemik
1 adet orta büyük soğan
1 adet orta boy havuç
1 tatlı kaşığı pirinç
2-3 sap kereviz (yapraklarıyla birlikte)
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
1 diş karanfil
2,5-3 litre su
Yapılışı:
Kemikleri derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip orta ateşte
kaynatmaya başlayın.
Soğan, havuç ve sarımsağı soyarak iri iri doğrayın.
Kaynayan kemiklerin köpüklerini aldıktan sonra içine kalan tüm malzemeyi
ekleyerek 1,5 saat kadar kısık ateşte kaynatın.Et
suyunu süzün ve soğuduktan sonra küçük karton bardaklara boşaltarak soğuduktan
sonra dondurucuda muhafaza edin.
0 yorum:
Yorum Gönder