Anasayfa » » ISPANAKLI TAVUK SARMA TARİFİ

ISPANAKLI TAVUK SARMA TARİFİ

Yazan Seagull on 21 Temmuz 2014 Pazartesi | Pazartesi, Temmuz 21, 2014


Tavuk göğsü,biraz sert ve tavuk buduna göre de daha kuru hatta lezzetsiz gelir çoğumuza.Ama uygun soslarla marine edildiğinde ve sebzelerle kombine pişirildiğinde şikayet azalır.Tavuk sarma dendiğinde sanırım hayal gücümüz ve damak tadımızla şekillenen bir yemek ortaya çıkıyor.Öyle çok versiyonu var ki....Ben bu kolay,ucuz ve lezzetli yemeğin ıspanaklı tarifiyle konuya giriş yapacağım.İlerleyen günlerde tavuk sarma tariflerimin farklı malzemelerle yapılanları karşınızda olacak.Bu arada,aklınızda bulunsun:Hazırladığınız tavuk sarmalarınızı buzlukta saklayabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda pişirebilirsiniz.Tavuklu yemeklerinizi pişirmeden önce bir iki saat  hazırladığınız sosla marine ederek dinlendirirseniz lezzet katsayınız illa ki yükselecek. :)



MALZEMELER:

Tavuk göğsü(kişi başına 1 göğüs yeterli)
1/2 kg ıspanak
1 soğan
1 veya 2 adet tavuk budu
100 gr kadar kaşar peyniri rendesi
dolmalık fıstık,tuzz,karabiber,zencefil,pul biber
zeytinyağ

YAPILIŞI:

Öncelikle tavuk göğsünü bıçakla ortadan ikiye bölüp,et dövücüyle iyice inceltin.Et dövücünüz yoksa bu işlemi kasabınıza yaptırmalısınız.İnceltilmiş tavuk göğüslerini zeytinyağ,sarmısak,zencefil,tuz,karabiber karışımıyla hazırladığınız sosla marine edin ve tavuk göğüslerinin yumuşak ve daha lezzetli olabilmesi için 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.




Büyükse 1,küçükse iki adet tavuk budunu parçalayıcınızda doğrayın.Parçalanmış tavuk budunuzun içine yıkayıp kıydığınız ıspanak yapraklarını ,kaşar peyniri rendesini,tuz ve baharatını da koyarak güzelce karıştırın.Bir kaç damla da zeytinyağ eklemeyi unutmayın.Hazırladığınız bu iç malzemeyi,buzdolabında dinlenmeye bıraktığınız göğüslerin üzerine,kenarlardan taşmayacak biçimde yerleştirip,dolayın.

 Sarma işleminin bitmesinin ardından,çok az yağlanmış kızgın tavada,önlü arkalı kızartın.Ve fırın kabına yerleştirerek 180 derecede 20-25 dakika pişirin.Fırınlama süresini kullandığınız fırının pişirme özelliklerine göre kontrollü bir biçimde sizin belirlemeniz en doğrusu.


Tavuk sarmalarınız fırında pişerken,1 det soğanla beraber,kalan ıspanak yapraklarınızı fıstık ve tuz,baharat ekleyerek pişirin.Ben tavuk sarmaları fırından aldıktan sonra servis esnasında yanına ıspanak koydum.Tabi bu tamamen sizin tercihinize bağlı ama deneyin derim;hiç de fena olmuyor.Arzuya göre pilav-makarna ve salatayla servisinizi yapın.Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder