Anasayfa » » PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Yazan Seagull on 29 Temmuz 2014 Salı | Salı, Temmuz 29, 2014





Gerek sabah kahvaltılarında,gerek ikindi çaylarının yanında,gerekse karnımız acıkıp,midemiz kazındığında elimizin altında varsa eğer,hayır diyememekle kalmayıp,mutlu olduğumuz poğaça çeşitleri hamur işleri içinde en üst sıralarda yer almaktadır.Peynirlisi,kıymalısı,patatesli ya da zeytinlisiyle hanımların kabul günü tabaklarında da en az bir çeşidiyle yer alır poğaçalar.

Bugün poğaça yaparken fark ettim ki uzun zamandır hiç poğaça pişirilmemiş bizim evde.Fırın kapağımdaki sıkıntı,hamur işlerinde başarı grafiğimi düşürdüğünden olacak;farkına varmadan uzaklaşıvermişiz bu lezzetten.

Paylaşacağım peynirli poğaça tarifim,kolay,az zaman alan veeee en önemlisi lezzetli bir tarif.




MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1' su bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 inin sarısı fırınlamadan önce poğaçaların üstüne sürülecek)
1 paket kabartma tozu
tuz
3,5-4 su bardağı un (hamurun kıvamı cıvık ya da katı olmayacak)
peynirli,maydanozlu iç malzemesi (bunu zevkinize ve damak tadınıza göre istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz)

YAPILIŞI:
Yumurta,yağ ve yoğurdu güzelce çırpalım.Ardından tuz,un ve kabartma tozunu ekleyelim.Un miktarını hamurun durumuna bakarak ayarlayalım.Elimize yapışmayan ve sert olmayan bir hamur olmalı.Hani "kulak memesi "derler ya,öyle.Yoğurma işlemi tüm hamur işlerinde önemlidir.Karışım özleşmeli.


Hamurumuzun gerektiği kadar yoğurulduğunu düşünüyorsak,poğaçalarımızı yapmaya başlayabiliriz.Yoğurulmuş hamurumuzdan cevizden büyük parçalar kopararak yuvarlayalım.Benim hamurumdan 22 beze çıktı.


Ardından elimizle hafifçe bastırarak açtığımız hamurumuzun içine hazırladığımız peynirli harçtan yayalım.Ve istediğimiz biçimde kapayalım.


Poğaçalarımızı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdikten sonra ,ayırdığımız yumurta sarısını üstlerine sürüp,arzuya göre susam veya çörekotu serpelim.               

Evet,sıra pişirme işlemine geldi.180 derecede ısıtılmış fırınımızda altı üstü eşit kızaracak biçimde pişirip,demli bir fincan çayla birlikte afiyet olsun diyorum. 

                                                 

0 yorum:

Yorum Gönder