Anasayfa » » İKİ RENKLİ KUP

İKİ RENKLİ KUP

Yazan Seagull on 31 Temmuz 2014 Perşembe | Perşembe, Temmuz 31, 2014


Yaz tam anlamıyla kendini hissettiriyor.Ankara'ya yaz gelmeyecek sandığım haziran günlerini düşününce,büyük bir özle duyuyorum.Tatlı vazgeçemediğimiz bir lezzet ve hatta ihtiyaç.Ama bu sıcak havalarda olabildiğince şerbetli,ağır tatlılardan uzak kalmak lazım diye düşünüyorum.Sütlü tatlılar ve sorbeler bu dönemde en uygunu sanki.
Sütlü tatlı deyince sütlaç ve pudingler geliyor aklıma hemen.Oysa çok çeşidi var.Bu dönemde hergün olmasa da haftada bir iki tane sütlü tatlı  tarifi paylaşmayı hedefliyorum.
Sütlü tatlılar zahmetsizce yapılıyor oluşlarının yanında,şerbetli tatlılara oranla içerdikleri az kaloriyle de tercih sebebi.Bir güzelliği de süt içmeyi sevmeyen çocuklarımız için harika kalsiyum kaynağı oluşları.
Bugünkü tarifim iki renkli kup.Ama arzu ederseniz eğer,uygun büyüklükte bir cam tepsiye de yapabilir ve keserek tabakla ikram edebilirsiniz.Şimdi size kolay gelsin diyor ve tarifime geçiyorum.

MALZEMELER:
1 lt süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket hazır çikolata sosu
2 bardak süt

YAPILIŞI:
1 Litre süt,3 kahve fincanı un,3 kahve fincanı toz şeker bir tencerede devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir.Ocaktan alınca vanilyası eklenip 10 dakika mikserle çırpılıp servis kaplarına eşit miktarda boşaltılır.Kapların 3/4 ü yeterli miktardır.Ayrı bir tencerede çikolata sosu tarifinde yazdığı şekliyle pişirilip,muhallebinin üstüne eşit miktarda dökülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır.Servis esnasında arzu ederseniz hindistan cevizi veya çikolata parçacıklarıyla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder