TC
Koyun etinin mutlak gerdan yani boyun kısmı olması şarttır.
Bununla beraber kızartan yağdan da hemen iki üç kaşık miktarı yine tencereye süzülür.Miktar-ı kifaye tuzu da konduktan sonra ateş üzerine oturtulur.Şimdi tencereye su konulacak yerde gerdan parçalarının üzerine çıkıp bir iki parmak da aşıncaya kadar hemen şıra kıvamında olmak üzere âlâsından üzüm pekmezi konulur.
İşte böylece tertip edilen yahni piştikte ateşten indirilir.Ve hemen sahanlara çıkarılarak
Gelelim Ferah Yılmaz'ın tarifine...
Malzemeler:
Yarım kg parçalara ayrılmış kuzu gerdan (iliğinden ve yağlarından ayrılmış)
Yeteri kadar su (haşlamak için)
2 su bardağı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
10’ar adet kuru kayısı ve siyah kuru erik
Yeteri kadar su (haşlamak için)
2 su bardağı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
10’ar adet kuru kayısı ve siyah kuru erik
Süslemek için: İç Badem, çam fıstığı ve kuru kayısı
Gerdan Tatlısı Yapılışı:
GERDAN etini 6-7 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Bir buçuk su bardağı su ve tozşekeri bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca et, çubuk tarçın, karanfil, ikiye bölünmüş kuru kayısı ve eriği ilave edin. Karışım reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Çubuk tarçını içinden çıkarın. Servis tabağına boşaltın. Hafif kavrulmuş badem, Çam fıstığı ve kayısı ile süsleyip,
sıcak olarak servis yapın...
sıcak olarak servis yapın...
Malzemeler: Yarım kg parçalara ayrılmış kuzu gerdan (iliğinden ve yağlarından ayrılmış) Yeteri kadar su (haşlamak için) 2 su bardağı toz şeker 2 adet çubuk tarçın 5-6 adet karanfil 10’ar adet kuru kayısı ve siyah kuru erik Süslemek için: İç Badem, çam fıstığı ve kuru kayısı Gerdan Tatlısı Yapılışı: GERDAN etini 6-7 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Bir buçuk su bardağı su ve tozşekeri bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca et, çubuk tarçın, karanfil, ikiye bölünmüş kuru kayısı ve eriği ilave edin. Karışım reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Çubuk tarçını içinden çıkarın. Servis tabağına boşaltın. Hafif kavrulmuş badem, Çam fıstığı ve kayısı ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın...
0 yorum:
Yorum Gönder