Zeytinyağlısının yapımını daha önce paylaştığım taze fasulyenin kıymalısını anlatacağım bugün size.Sebze yemeklerinde genelde aynı rotayı izliyoruz yaparkn.Belki bazılarında bir iki farklılık olabiliyor.Ama sonuçta hep kolay ve sağlıklı.Kolay gelsin. :)
Malzemeler:
500 gr taze fasulye
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
çok az salça
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz-karabiber-pulbiber
Önce güzelce yıkadığımız fasulyelerimizin kılçıklarını temizliyor ve boyuna göre doğruyoruz.
Tencereye sıvı yağı koyuyor ve kıymayı ekliyoruz.Kıyma saldığı suyu çeker gibi olunca soğanları ekliyor ve birlikte kavuruyoruz.
Kavurma işleminin ardından küp şeklinde doğradığımız domatesleri ekliyoruz.Domateslerin suyunu çekmesine yakın yemek kaşığının ucuyla,az birşey salça koyuyor ve karıştırıyoruz (tabi yaz domatesi kullanıyorsak.)
Sıra geldi fasulyeleri eklemeye.Tencereye aldığımız fasulyeleri,kıymalı harçla güzelce karıştırıyor vetencerenin kapağını kapayarak;kısık ateşte bir süre ara ara karıştırarak pişiriyoruz.Fasulyeler diriliğini kaybettiğinde de 1 su bardağı sıcak su,tuz ve damak tadımıza göre pul biber ve karabiberini ekliyor ve kontrol ederek pişiriyoruz.Süre vermiyorum,çünkü fasulyenin cinsine ve tazeliğine göre pişme süresi farklılık gösterebiliyor.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder