Anasayfa » » İMAM BAYILDI

İMAM BAYILDI

Yazan Seagull on 11 Temmuz 2014 Cuma | Cuma, Temmuz 11, 2014






Zeytinyağlılar yaz mutfaklarının olmazsa çok arananları.Barbunya,imambayıldı,şakşuka,semizotu,taze fasulye vs...Hangisi deseniz barbunyadan vazgeçmem ama hepsini de çok severim.
Patlıcan M.Ö 5.yy'da Hindistan'da yetiştirilmiş ilk kez.Sonra kıtalar arası yolculuğuna başlamış.16.yy'da avrupaya getirildiğinde süs bitkisi olarak yetiştiriliyormuş.Derken lezzeti keşfedilmiş ve mutfaklarımıza giren onlarca çeşidi keşfedilmiş zaman içinde.Bu arada içeriğindeki düşük nikotin yüzünden insandan başka hiç bir canlının besini olamamış patlıcan.
Ben musakkayla başladığım patlıcan tariflerime imam bayıldı ile devam edeceğimAdından dolayı çeşitli rivayetler var.Her birinde de bayılan bir imam söz konusu..Kolay gelsin. :)

Malzemeler:
6 Adet  Patlıcan
2 Adet (orta boy) Kuru Soğan
2-3 Adet Sivri Biber 
3 Adet  Domates
2 Diş Sarımsak
1,5 Su Bardağı Su
Sıvıyağ 
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Tuz, Karabiber


 Yapılışı:

Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve bol tuzlu suda 1 saat kadar bekletin, daha sonra süzüp, iyice kurulayın.
sıvıyağda, renkleri turuncu olacak şekilde kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak, yağının iyice süzülmesini sağlayın.
Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın, sarımsakları dilimleyin.
Biberleri de ince ince kıyın, 2 domatesin kabuklarını soyarak minik minik doğrayın.
Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve ısıtın, soğanları ve sarımsakları ekleyin, sürekli karıştırarak 3-4 dk. kavurun.
Soğanlar çok fazla ölmeden, biberleri ekleyin ve 2-3 dk. daha kavurun.
Domatesi ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurup, tuz ve karabiber ekleyerek, ateşi kapatın.
Patlıcanların ortasını açın ve çok hafif şeker serpin boşluklara hazırladığınız içi yerleştirin
Ayrı bir kapta; su, 1-2 kaşık sıvı yağ ve 1 adet domates rendesini karıştırın.
Karışımı tencereye , tencerenin tabanına gelecek şekilde ekleyin ve kısık ateşte 10 dk. kadar pişirin.
Soğuk servis edin.İdeali bir gece dinlenmiş olarak tüketilmesidir.Afiyet olsun.





0 yorum:

Yorum Gönder