Anasayfa » » ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Yazan Seagull on 12 Temmuz 2014 Cumartesi | Cumartesi, Temmuz 12, 2014

A, B1, B2, B9 ve C vitaminleri ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengin bir sebzedir taze fasulye .Bol lifli yapısı kilo vermeyi kolaylaştırır ve sindirim sisteminden tutun da sinir sistemine kadar olumlu bir çok etkisi vardır.Taze fasulyeyi de diğer sebzeleri de mutfağımızdan eksik etmeyelim diyorum ve ekliyorum:"uzak tutun çocuklarınızı fast fooddan. :)





Malzemeler:


500gr. taze fasulye
1 orta boy tatlı soğan
2 adet olgun domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağı
1–1,5 su bardağı sıcak su
tuz

Yapılışı:
Kılçıklarını ayıkladığımız fasulyeleri,küp şeklinde doğradığımız soğanı,yağı,şekeri ve domatesleri tencereye koyuyoruz.Fasulyenin rengi sararmaya başlayana kadar arada bir karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.Fasulyeler sarardığında da suyunu ilave ediyor ve tuzunu koyuyoruz.Pişmesine yakın biraz da karabiberle hatta arzu edilirse çok az da kırmızı pul biberle tatlandırıyoruz.Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder