Malzemeler:
1 kg patlıcan
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
250 gr kıyma
1 adet ince kıyılmış büyük boy soğan
1 adet kabukları soyulup,kuşbaşı doğranmış domates
3-4 adet sivri biber
1 bardak su
tuz ve karabiber
Yapılışı:
Yol yol kabukları soyulan patlıcanlar,tuzlu suya bütün olarak atılır.Acı suyu çıkması için yarım saat civarı bekletilir.Soğan ve kıyma bir kaşık yağla kavrulur.Kıyma saldığı suyu tekrar çekince biberler eklenir.2-3 dakika sonra domates,arzu edildiği kadar tuz ve karabiber konur.Karıştırılır.Kıymaya 1 bardak su ilave edilir.Çok hafif ateşte kaynatılır.Kıyma pişerken patlıcanlar sudan çıkarılır.Hafifçe sıkılarak bezle kurulanır.Bir parmak kalınlıkta halka şeklinde veya arzu ettiğiniz biçimde doğranır.Kızgın yağda çok hafifçe kızartılıp,yağı süzülerek alınır.Yemeğin sığacağı küçük bir tepsi veya borcama bir kat kızarmış patlıcan,bir kat kat kıymalı harç olacak şekilde döşenir.10-15 dakika kısık ateşte veya fırında pişirilir.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder